100 udviklingshæmmede unge tester ny uddannelsesordning

Et nyt forsøg med en 2-årig erhvervsrettet uddannelse til udviklingshæmmede unge vil ruste de studerende bedst muligt til en fremtidig karriere.

Det kan være mere end almindeligt svært at være udviklingshæmmet og samtidig have et fast arbejde. 

For unge udviklingshæmmede har det nemlig indtil videre ikke været muligt, at tage en kompetencegivende uddannelse.

Og uden den erfaring, kan det være svært at finde sig et job. Derfor har Glad Fonden oprettet et nyt forsøg, der går under navnet FlexUddannelse. 

Forsøget tilbyder 100 unge et to-årigt erhvervsrettet uddannelsesforløb indenfor detail, køkken, lager og grøn service. 

En af de unge, der har fået arbejdshandskerne på, er 21-årige Thorbjørn Kondrup, der i forbindelse med det nye forsøg, er ansat i Grøn Service i Københavns Lufthavn. 

- Det betyder rigtig meget. Jeg har været på nogle lorteuddannelser før, hvor jeg synes at det her, er meget bedre, fortæller han om den nye arbejdsplads. 

quote Det har gjort, at jeg har et meget mere positivt liv lige nu. Jeg får en masse god energi, og det hjælper mig med at kunne klare det bedre i privaten.

Thorbjørn Kondrup, ansat hos Grøn Service i Københavns Lufthavn

De daglige arbejdsopgaver lyder på alt fra græsslåning til udkrudtslugning og hækkeklipning. Og det har ikke kun givet den unge udviklingshæmmede grønne fingre, men også et meget bedre humør. 

- Det har gjort, at jeg har et meget mere positivt liv lige nu. Jeg får en masse god energi, og det hjælper mig med at kunne klare det bedre i privaten, fortæller han til TV 2 Lorry. 

I løbet af 2 år uddanner de sig som grønne medarbejdere hos deres arbejdsgiver: Københavns Lufthavn.

Win/win-løsning for både medarbejder og arbejdsgiver

Uddannelsesforsøget startede lige omkring studiestart i august, og har udover uddannelsespladsen i  Københavns Lufthavn, foregået i flere forskellige virksomheder. 

Herunder Salling Group, Compass Group Danmark, SuperBrugsen og GladMad. 

Og her er det ikke kun for medarbejderen, at den nye ordning kan medføre gode gevinster. 

- Det er klart, at vores mål selvfølgelig også er, at nogle af dem også kan komme i flexjob i Københavns Lufthavn. Og med det, som de viser i øjeblikket, så har de taget et stort skridt derhenaf, fortæller Lars Faurschou, der er afdelingsleder hos Airside Support i Københavns Lufthavn. 

I dag blev der evalueret på det foreløbige forløb. Og Glad Fonden, der står bag den nye forsøgsordning håber, at de gode erfaringer, blandt andet fra Thorbjørn Kondrups job i lufthavnen, kan føre til at uddannelsen bliver permanent i fremtiden: 

 

Det samme håber den 21-årige glade lufthavnsmedarbejder, der i fremtiden drømmer om en fastansættelse hos sit nuværende praktiksted. 

- Mig og en af kollegaerne fra Grøn Service vil meget gerne prøve at komme ind på MarkService i lufthavnen, når det er, at vi er færdige med uddannelsen om to års tid,  fortæller Thorbjørn Kondrup. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik