100 skal vidne i sag om byggeaffald

Retten i Glostrup har indledt en stor sag om dumpning af mange ton byggeaffald på flere adresser på Sjælland.

Allerede fra dag ét i en retssag om dumpning af omkring 2000 ton byggeaffald på forskellige adresser på Sjælland er det tydeligt, at sagen er omfattende.

Københavns Vestegns Politi har selv kaldt den for danmarkshistoriens største straffesag om miljøet.

I Retten i Glostrup har specialanklager Morten Frederiksen onsdag formiddag stillet sig op foran sagens fire tiltalte, deres forsvarere samt dommer og domsmænd for at sætte rammen for, hvad der skal ske i løbet af retssagen, som skal løbe over 22 dage.

- Det er en meget omfattende sag både i ringbind, vidner og antal forhold, siger Morten Frederiksen, som oplyser, at lige omkring 100 personer vil blive kaldt ind i retten for at vidne i sagen.

- Det drejer sig om fire grupper af mennesker. Det er de grundejere, som har fået dumpet affald på deres grunde.

- Det er husejere, som har fået revet deres huse ned, det er fagfolk, som ved noget om det her, og det er virksomhedsejere, som er blevet stjålet fra, siger han.

På en storskærm viser han et powerpoint-slide med et detaljeret net over firmaer, navne og selskabskonstruktioner, som alt sammen med tynde streger kobles sammen og leder hen til de to hovedtiltalte i sagen - to mænd på 40 og 32 år.

Anklagemyndighedens påstand er, at de to hovedtiltalte har oprettet en række selskaber, som tilbyder folk at rive deres huse ned og lover at komme af med affaldet - jord, murbrokker og asfalt - på forsvarlig vis.

- Vores påstand er, at byggeaffaldet er blevet dumpet på rastepladser, tilfældige grunde og parkeringspladser rundt omkring på Sjælland i stedet for at være blevet kørt til genbrugspladser eller pladser til farligt affald, siger anklageren.

- De har tjent på, at affaldet er dumpet i naturen. De to hovedtiltalte har stået for det hele, og de to andre er blevet brugt til at køre affald ud og dumpe det på adresser og grunde. Det skal vi bevise i løbet af sagen, siger Morten Frederiksen.

Alle fire nægter sig skyldige i miljøsvineriet.

Op til anholdelsen af de fire personer, har politiet aflyttet deres telefoner og ligget på lur for selv at få øjne på nedrivninger og dumpninger af affald.

De to hovedtiltalte har siddet varetægtsfængslet siden oktober 2014.

Dommen ventes afsluttet i september.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik