Voldsomt jordskred i Nordsjælland

En sti på en 30 meter høj skrænt er forsvundet efter et jordskred i Nordsjælland.

Hvis man har for vane at gå tur langs Fyrvejen og nyde den smukke natur, skal man passe på, hvor man sætter sine fødder, for en del af stien er forsvundet efter et jordskred.

Stien ved Nakkehoved Fyr ligger omtrent 30 meter over havets overflade. Den løber langs toppen på den høje klint Fyrbakkerne i Nakkehoved to kilometer øst for Gilleleje.

quote Der er aldrig sket så stort et skred før, det er en kombination af regnvand, havvand og vind

Brian Lyck, Formand Teknisk Udvalg

- Man skal ikke komme for tæt på, hvis man lider af højdeskræk. Der er ret langt ned, siger John Kanstrup, der bor i området og ofte går ad stien.

Opdagede det på gåtur

Han opdagede jordskredet onsdag, da han var ude at gå.

 - Det sker sjældent, at der er jordskred her i området. Det sker en gang i mellem, men det er som regel i forbindelse med voldsomt vejr, siger han til TV 2 Lorry. 

 

Det er ikke muligt at reparere eller genskabe den ødelagte sti. Det eneste man kan gøre er at kystsikre resten af området og håbe at der ikke sker mere skade.

- Det her er et eksempel på, hvordan strækninger, der ikke er kystsikret, risikerer at blive undermineret, siger formanden for Teknisk Udvalg Brian Lyck fra Dansk Folkeparti.

Det stykke, der er styrtet ned, er omkring 100 meter langt og ligger ved Fyrstien meget tæt på Nakkehoved Fyr.

- Der er aldrig sket så stort et skred før, det er en kombination af regnvand, havvand og vind, der er skyld i jordskredet, siger Brian Lyck. 

Han forventer, at strækningen ved Fyrstien vil være kystsikret i løbet af 2020.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik