100 ekstra betjente: Det kræver DF på næste års finanslov

Dansk Folkeparti ønsker 100 ekstra betjente på næste års finanslov

Der er formentlig godt nyt på vej til de danske politibetjente, der i øjeblikker har over en million overarbejdstimer tilgode. Det er især opgaver med grænsebevogtning, terrorbekæmpelse og bandekrige i København der trækker på ressourcerne.

Derfor vil Dansk Folkeparti have flere politifolk på finansloven.

Der er brug for flere politifolk på gaderne, og der mangler betjente, som kommer, når borgerne kalder. Det mener Dansk Folkeparti, som ifølge Berlingske stiller krav om flere betjente på finansloven for 2017.

Blå bloks største parti møder ifølge avisen op til mandagens forhandlinger med flere krav om at øge politistyrken.

Dansk Folkeparti vil blandt andet have 100 ekstra betjente ud over de 300 ekstra i 2016 og 2017, der blev aftalt med sidste års politiforlig.

- Der er brug for at udvide politistyrken med yderligere 100 betjente. Det er så svært at få enderne til at nå sammen, siger gruppeformand Peter Skaarup (DF) til Berlingske.

- Vi ser det eksempelvis på tallene for politiets overarbejde og opgavemængden med den bandekrig, som betyder, at der skydes i gaderne, siger Peter Skaarup.

Venstres finansordfører, Jacob Jensen, ser frem til at høre mere om de konkrete tanker fra Dansk Folkeparti på møde mandag.

- Alle krav og ønsker bliver taget op ved forhandlingsbordet. Vi anerkender fuldt ud politiets udfordringer, men rent lavpraktisk skal det jo kunne føres ud i livet. 100 nye betjente er ikke noget, man bare lige stamper op af jorden, siger han til Berlingske.

Liberal Alliance mener som udgangspunkt, at politistyrken ikke skal øges.

De Konservatives finansordfører, Brian Mikkelsen, hilser forslaget om flere politibetjente velkomment. Han påpeger dog, at det skal ses i sammenhæng med, hvad der kan lade sig gøre i forhold til den indgåede aftale fra 2015.

Hos Socialdemokratiet, der er en del af politiforliget, hæfter retsordfører Trine Bramsen sig ifølge Berlingske ved, at man har svært ved at uddanne det antal nye betjente, som man allerede har aftalt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik