10 ting du ik' vidste om os unge vælgere

Vi her fra Hovedstadsområdet skulle faktisk have en præmie. Overvej det lige.

1. Vi er en magtfaktor

217.000 unge her i Hovedstadsområdet skal stemme for første eller anden gang til et kommunalvalg lige om lidt. På landsplan er hver 8. vælger mellem 18 og 15 år.

 

2. Vi er en magtfaktor – og vi ved det godt

Hver 4. her fra Hovedstadsområdet tænker: Min stemme gør en STOR forskel, og hver 10. mener endda, at den gør en MEGET STOR forskel. På resten af Sjælland er det kun halvt så mange, der tror så meget på deres stemmes kraft.

 

3. Yes, vi VIL stemme

Over halvdelen siger: Vi vil helt sikkert vil stemme. Til sammenligning er det fx kun hver tredje unge i Nordjylland, der føler sig så sikre.

 

4. Pligtfølelse? I den grad

6 ud af 10 unge i Hovedstadsområdet synes man bør stemme, når man bor i et demokrati. Det er helt modsat unge på resten af Sjælland. Her er det kun hver 3., der føler det.

 

5. Dovne? Nix

Stiller man 100 unge op på en række, så siger hver 16. fra Hovedstadsområdet: Vi vil helt sikkert ikke stemme til det der kommunal/regionsrådsvalg. Kun hver 14. af dem siger: Det er fordi, vi ikke gider. I Østjylland kommer flere end hver 4. nej-siger med den forklaring.

 

6. Kommunal-hvad?

Hver 3. her i Hovedstadsområdet siger: Vi er spejlblanke på det valg og føler os overhoved ikke klædt på til at stemme. Det er helt normalt flere uger før valget - og færre end i alle andre steder i landet.

 

7. Det er personligt

Her i Hovedstadsområdet kan vi godt lidt at stemme på en bestemt person. Eller – det kunne vi i hvert fald ved Folketingsvalget i 2015. De Nordjyske unge stemte mest på et parti.

 

8. Valgplakater og valgkort – ja tak

Vi får vores info om valget fra SoMe, netmedier og tv ligesom alle andre unge. Men vi læser flere aviser end andre – og vi synes, at valgplakater og valgkort giver rigtig fin valginfo. Det er vi ret alene om.

 

9. Hvis I vil have vores opmærksomhed

Så tal om Offentlig transport, Miljø- og Klima. Folkeskoler og daginstitutioner. Det er vi mere interesserede i end unge i resten af landet. I Nordjylland tænker de mere på mulighederne for det lokale erhvervsliv.

 

10. En valg-sms? Glem det

Det kan godt være, at det virker i Silkeborg (og det gør det) men vi her i Hovedstadsområdet vil IKKE mindes om at stemme på valgdagen.

 

VAR DET FOR FEDT? OG VIL DU VIDE MERE..
Hvis du vil nørde med tallene, så se hele undersøgelsen fra Megafon her.

 

 Få hjælp til valget på GTSY + opstemt.dk

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik