10 gode råd til haven i april

Hvad skal gødes og beskæres? Og hvordan kommer du af med huller og visne steder i græsplænen? Læs 10 gode råd til haven i april.

1. Gød alle dine bede og græsarealer. Brug ca. 2-3 kg NPK-gødning pr. 100 kvadratmeter.

2. Riv græsplænen og fjern blade og kviste, inden du slår græsplænen første gang i foråret. Slå først plænen, når græsset begynder at gro. Klip første gang med en klippehøjde på ca. 3-4 cm, så græsset kommer godt i gang med at gro. Gå ned til ca. 2 cm de efterfølgende gange.

3. Fyld huller og visne steder i græsplænen med en 'topdressing'. Bland 2 dele kompostmuld med 1 del sand og græsfrø til en gennemsnitlig plæne. Stamp let ovenpå bagefter. En god huskeregel er at gå i gang med plænen, når græsset så småt er tøet op og begyndt at vokse igen.

LÆS OGSÅ: 8 gode råd til at kickstarte græsplænen

4. Giv roser og lavendler en kraftig beskæring. Du kan også beskære kirsebær- og blommetræer (inden blomstringen) og nedskære stauder nu.  

5. Plant ud, så snart jorden ikke længere er hård af frost.

Vand nyplantede, barrodede planter i tørre perioder. Rodstik større planter og forbered dem til en flytning til efteråret. Del og omplant stauder, og flyt afblomstrede forårsløg.

LÆS OGSÅ: 5 fif, når du anlægger køkkenhave

6. Så i køkkenhaven, når martsviolen blomstrer, og ukrudtet for alvor vokser, for så har jorden nået en temperatur på 6-7 grader. Læg evt. klar plastik ud på jorden de steder, du skal så, 14 dage før, så jordtemperaturen bliver endnu højere.

7. Forkultivér mere varmekrævende planter som bønner, majs, squash og græskar i drivhus eller i vindueskarmen. Opblød frøene i vand, inden du sår dem.

8. Pod frugtræer i begyndelsen af april. Podekvistene skal dog være skåret af i januar.

LÆS OGSÅ: 10 gode råd til drivhuset

9. Slip for meget ukrudt: Fjern alle små spirer, træk store ukrudtsplanter op, grav køkkenhaven igennem med en havegreb og fjern alle ukrudtsrødder, du finder.

10. Udnyt varmen i et uopvarmet drivhus allerede nu. Så fx tidlige gulerødder, salat, spinat og krydderurter.

Denne artikel er oprindeligt publiceret på Bolius.dk


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik