10 gode råd: Sådan undgår du indbrud

Indbrudstyvene har kronede dage - ikke mindst i Nordsjælland. Her er 10 gode råd til at undgå, at dit bliver ramt af indbrud.

Få ting er værre end at vende hjem til en bolig, der er blevet udsat for indbrud.

Den situation har mange desværre oplevet - ikke mindst i Nordsjælland. Her har politiet registreret tæt på 4700 indbrud i de første 10 måneder af 2016. Det svarer til en stigning på 30 procent i i forhold til samme periode i 2015.

- Det er en udvikling, der bekymrer os. Derfor har vi besluttet at forstærke og udvide vores indsats mod indbrud, lyder det fra Jens-Christian Bülow, der er politidirektør i Nordsjællands Politi.

Politiet i Nordsjælland vil nu aktivere en særlig indsatsgruppe samt øge patruljeringen i de mest ramte områder for at nedbringe antallet af indbrud.

Tidligere opgørelser viser, at borgerne i Allerød, Hørsholm, Rudersdal, Helsingør og Hillerød er særligt udsatte, når det gælder risikoen for indbrud.

Du kan dog selv gøre noget for at undgå indbrug. Vi har samlet 10 gode råd - se med her:

  1. Undgå opdateringer og billeder på de sociale medier, der viser, at du ikke er hjemme. 
  2. Sørg for solide døre, vinduer og låse. Yderdøre bør have to låse. 
  3. Klip hækken ned, så tyven ikke kan gemme sig bag den.
  4. Brug en tyverialarm, der kan være med til at skræmme indbrudstyven væk.
  5. Få naboen til at tømme post og bruge din skraldespand, hvis du er bortrejst i flere dage.
  6. Sørg for god belysning i og omkring boligen, så tyven har svært ved at komme ind uden at blive set. Du kan fx anskaffe nogle tænd/sluk-ure og tilslutte lamperne til dem.
  7. Få huset til at se beboet ud, når du ikke er hjemme. Lad rodet ligge og lad den beskidte opvask stå - og undgå at ’udstille’ dyre designerting i vinduet.
  8. Lås skuret og ryd op i haven, så der ikke ligger redskaber fremme. Nogle indbrudstyve medbringer ikke værktøj, men finder det på gerningsstedet.
  9. Tilmeld dig Nabohjælp på http://nabohjælp.dk. Nabohjælp forebygger op til hvert fjerde indbrud, og det tager 5 minutter at tilmelde sig.
  10. Giv værdifulde genstande et personligt mærke - det mindsker tyvens mulighed for videresalg. Det er også en god idé at tage billeder af al indbo, så man ved, hvad der mangler ved et eventuelt indbrud.

Kilder: Alka Forsikring og Nordsjællands Politi


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik