Købmand gav overskudsmad væk og fik opkrævning fra skattefar

Gode gerninger kan koste penge. Det må en købmand fra REMA-1000 i Valby sande, efter han stod frem på fjernsyn og fortalte om et af butikkens tiltag mod at stoppe madspild.

Egentlig vil han bare passe sit job og være en god købmand.

Men da indehaveren af REMA-1000 på Søndre Fasanvej i Valby, Max Skov Hansen, forleden fik en opkræving fra skattemyndighederne, troede han næsten ikke sine egne øjne.

For eksempel vil en REMA 1000 i Valby begynde selv at sortere udgåede fødevarer i kasser lige til at hente for skralderne.

- Det er fuldstændigt vanvittigt, siger han, da vi fanger ham på telefonen.

Som et af butikkens mange initiativer til at minimere madspild stod butikken i midten af februar frem i TV 2 Lorry og fortalte om, hvordan den sorterede al den mad fra, som fortsat kan spises, men af en eller anden grund ikke kan sælges i butikken.

quote Jeg vil hellere forære varerne væk til nogen, der kan få glæde af dem og betale regningen som jeg skal, end jeg vil smide gode varer i containeren. 

Max Skov Hansen, Købmand, REMA 1000, Valby

Varerne - som eksempelvis brød, grønt og frugt i ganske store mængder, kan de såkaldte skraldere kvit og frit hente på butikkens lager.

Men den går ikke. 

Skattevæsenet fik nys om butikkens tiltag og har efterfølgende bedt Max Skov Hansen om at afregne moms for al maden. En moms, han ville slippe for, hvis han valgte den nemme løsning og i stedet smed maden i affaldscontaineren.

REMA 1000- købmanden har dog tænkt sig at fortsætte på samme måde.

- Jeg vil hellere forære varerne væk til nogen, der kan få glæde af dem og betale regningen som jeg skal, end jeg vil smide gode varer i containeren. Jeg vil gerne fortsætte med at dele ud af de varer, vi ikke kan sælge. Det giver super god mening for os at begrænse madspild så meget som muligt og glæde folk her i området med de varer, siger Max Skov Hansen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

MEtroen kører ikke mandag morgen

playFærdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere