Ex-chef i Amagerbanken tiltales for bedrageri

Bagmandspolitiet rejser nu tiltale mod en tidligere leder i Amagerbanken for groft bedrageri.

En tidligere leder i Amagerbanken tiltales nu for groft bedrageri. To andre personer er også blevet tiltalt i sagen, der er rejst af Bagmandspolitiet. Bedrageriet drejer sig om sammenlagt 15 millioner kroner, skriver Ritzau.

Bagmandspolitiet oplyser, at sagen handler om kriminalitet begået i forbindelse med kreditaftaler med to andre banker.

- Det er afgørende, at samfundet kan have tillid til de danske banker. Derfor har jeg været stærkt optaget af at få afdækket, om der strafferetsligt kunne gøres et ansvar gældende i anledning af de banker, der gik ned under den finansielle krise, siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen fra Bagmandspolitiet i en pressemeddelelse.

Bagmandspolitiet har valgt at droppe sigtelserne mod 11 tidligere topfigurer i banken. Den del af sagen har drejet sig om, hvorvidt ledelse og bestyrelse burde have grebet ind omkring spekulationer i schweizerfranc.

Spekulationerne førte i sin tid til, at banken, som blev erklæret konkurs i 2011, led et tab på knap 400 millioner kroner.

De 11 har alle været sigtet i anledning af bankens håndtering af valutaeksponeringer i forbindelse med engagementet med Østerfælled A/S i første halvår af 2010.

Statsadvokat Morten Niels Jakobsen gør dog i en pressemeddelelse opmærksom på, at der fortsat verserer en civil erstatningssag om disse valutaeksponeringer mod bestyrelsen og direktionen ved Retten i Lyngby.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere