Her har de fundet løsningen på halloween i en corona-tid

- Jeg håber, det kan gøre, at børnene glemmer, at der er corona.

Sådan siger Kristine fra Egedal Kommune, mens hun pynter sin indkørsel med de sidste skeletter, zombier og afhuggede hoveder.

quote Det er netop nu, vi skal gøre noget ekstra for børnene.

Kitty, mor til Nickey

Lørdag er halloween, og normalt går mange børn og unge fra dør til dør for at rasle iført kostumer. Sådan bliver det ikke i år, hvor coronapandemiens tilstedeværelse sætter begræsninger for hvor tæt, vi må være på hinanden.

Men i Egedal Kommune har borgere som Kristine delt en god idé i deres lokale facebookgruppe. Den finder inspiration i bamsejagten, hvor børn kunne underholde sig med at spotte bamser i vinduer.

- I stedet for bamser er det græskar og uhyggelig udsmykning, man skal finde. Nogle steder gemmer folk lidt slik rundt om på deres grund, og andre steder kan forældrene måske give et stykke slik, når barnet får øje på et græskar, uddyber Kristine.

Håber på stor opbakning

Et stykke derfra er 10-årige Nickey Muusfeldt Skjaldgaard ved at gøre sig klar til græskarjagt iført sit vampyr-kostume.

- Det er sjovt, men jeg ville helst, at det var, som det plejer, siger han.

Nickeys mor, Kitty Muusfeldt Jakobsen, er glad for, at lokalområdet står sammen om at give børnene en god halloween på trods af corona.

- Det er netop nu, vi skal gøre noget ekstra, så det ikke bliver kedeligt for dem. Der kommer til at mangle noget i forhold til normalen, men det er bedre end ingenting, siger hun.

Kitty Muusfeldt Jakobsen håber, at mange lokale bakker op om initiativet og stiller græskar i vinduer og foran deres huse.

- Her i området plejer næsten alle huse at være pyntet til halloween, men i øjeblikket er der ikke så mange, der har gjort det. Så jeg håber, at der er mange flere huse, der har stillet græskar frem, når vi når lørdag aften.

Du kan se en video om den alternative halloween i toppen af artiklen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

efterladt speedbåd

Nogen har efterladt en speedbåd i Skovshoved Havn – og andet interessant fra hittegodslisten

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

julehjælp

playFra corona-hjælp til julehjælp: Ubenyttede gavekort gives videre til trængende

Egedal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere