Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Nordsjællands Brandvæsen er med i et landsdækkende udbud til 120 millioner kroner. Det skal sikre bedre og billigere brandbiler til borgerne.

Når uheldet er ude i fremtiden, kan borgerne i Nordsjælland formentlig få hjælp fra fem nye og moderne brandbiler.

Nordsjællands Brandvæsen er gået sammen med otte andre brandvæsener i Danmark. Det nationale samarbejde skal munde ud i et indkøb af sammenlagt 45 nye brandkøretøjer til en værdi af omkring 120 millioner kroner.

Ifølge Danske Beredskaber er der tale om det største udbud af brandkøretøjer herhjemme.

Giver en række fordele

Ud af det samlede antal køretøjer går Nordsjællands Brandvæsen efter at indkøbe fem nye automobilsprøjter. Med andre ord skal de gamle køretøjer på brandvæsenets fem stationer gerne være skiftet ud med nye automobilsprøjter i løbet af de næste tre år.

Det store samarbejde giver en række fordele for brandvæsenet og borgerne. Det fortæller Claus Larsen, der er operativ chef i Nordsjællands Brandvæsen.

- Der er ingen tvivl om, at så stort et udbud vil sikre os den absolut mest favorable pris på brandkøretøjerne. Samtidig vil et udbud af denne størrelse kunne tiltrække en bredere vifte af leverandører fra ind- og udland og dermed sikre, at vi får indkøbt de absolut bedste køretøjer, siger han.


Bortauktionerer gamle biler

Når de nye brandkøretøjer formentlig er indkøbt inden 2024, skal de gamle biler fra Nordsjællands Brandvæsen formentlig bortauktioneres. 

Nordsjællands Brandvæsen er ansvarlig for det daglige brand- og redningsberedskab i Allerød, Hørsholm, Rudersdal og Fredensborg kommuner.

Beredskabet har fem brandstationer strategisk placeret, så det samlede område dækkes bedst muligt. Alle stationer er dækket af deltidsbrandfolk.

Derudover råder beredskabet over en frivilligenhed.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

624917-311

Påkørt af bil: 75-årig kvinde i kritisk tilstand

Mand død på sheltertur.

33-årig mand død efter familietur i shelter

indbrud

Politiet advarer om særlig indbrudstendens efter flere indbrud i påsken

Føtex2

Føtex "leverer lige til døren" - men her går det helt galt

Allerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere