Mathilde er verdensmester i sjipning, men undgår helst rampelyset

20-årige Mathilde Helbo Larsen er både danmarksmester og verdensmester i sjipning, men opmærksomheden og nervøsiteten har hun ikke helt vænnet sig til endnu.

Mange har prøvet det i skolegården. Det er dog de færreste, der konkurrerer i det internationalt. 

Men for 20-årige Mathilde Helbo Larsen er sjipning gået hen og blevet en passion.

quote Det kræver en masse hård træning og man skal øve sig mange år, før man bliver rigtig god til det.

Mathilde Helbo Larsen, danmarksmester i rope skipping.

Den unge atlet fra Allerød er lidt af en international stjerne indenfor sjipning eller rope skipping, som det kaldes indenfor konkurrencer. Hun kan nemlig allerede kalde sig både mangedobbelt danmarksmester og verdensmester i sporten, der kræver god koordination, kreativitet og udholdenhed.

Og udover at have rejst verden tynd med sjippetovet, fået gode venner og store oplevelser, så har sporten måske også betydet en fremtidig karriere for Mathilde Helbo Larsen.

Startede som otte-årig

Da Mathilde Helbo Larsen var blot otte år gammel, gav hun sig i kast med sjippetovet. I dag har hun sjippet i over tolv år hos Lillerød Rope Skipping Team. 

Når hun træner med sine holdkammerater, er det i over to timer. Det kræver nemlig både tid og træning at blive dygtig til rope skipping.

- Det kræver en masse hård træning, og man skal øve sig mange år, før man bliver rigtig god. Man skal både koordinere arme, ben, og tov - og så skal man også have hovedet med, fortæller den 20-årige verdensmester i rope skipping. 

quote Det er nerverne, der spiller ind. Jeg bliver så nervøs, for jeg vil så gerne gøre det godt

Mathilde Helbo Larsen, verdensmester i rope skipping.

Mathilde Helbo Larsens mange træningstimer må siges at have båret frugt. For udover at have vundet flere danmarksmesterskaber og et verdensmesterskab, så er Mathilde Helbo Larsen indehaver af tre individuelle danske rekorder inden for sjipning - to i speed skipping og en i triple jump

Og så er alle titlerne faktisk vundet på trods af, at den 20-årige atlet fra Allerød ofte er plaget af sine nerver, inden hun skal optræde:

- Det er nerverne, der spiller ind. Jeg bliver så nervøs, for jeg vil så gerne gøre det godt, siger Mathilde Helbo Larsen. 

Sjipper verdenen rundt

Medaljerne på Mathilde Helbo Larsens værelse vidner om, at hendes talent ikke kan holdes inde for Danmarks grænser. For selvom de fleste er pakket ned, så hænger dem, der betyder mest for hende oppe på væggen. Og her er særligt én speciel. 

I 2018 tog den 20-årige sjippemester nemlig til Shanghai for at deltage i VM. En oplevelse der endte med, at Mathilde Helbo Larsen fik en guldmedalje om halsen. En stor overraskelse for den unge rope skipper.

Rope skipping eller sjipning?

- Jeg havde overhovedet ikke regnet med det. Jeg tænkte bare, at jeg skulle ned og gøre det bedste jeg kunne. Det gjorde jeg, og så ville jeg se, hvor det endte. Og det endte så på toppen, fortæller Mathilde Helbo Larsen.

Men den internationale sejr betød også øget opmærksomhed på hjemmefronten. Og interviews, billeder og journalister i hjemmet var en udfordrende oplevelse for den unge atlet.

- Det var sjovt at prøve og fedt at få udbredt sporten mere. Men jeg synes også, det var meget grænseoverskridende og overvældende, at der lige pludselig kom folk hjem til mig og ville snakke med mig, fortæller Mathilde Helbo Larsen. 

Virtuelle verdensmesterskaber

Selvom internationale sejre betyder øget opmærksomhed fra medierne, så stopper det ikke den 20-årige atlet. For Mathilde Helbo Larsen er det nemlig stadig en stor drøm at vinde verdensmesterskaberne i rope skipping igen. Årets VM er dog aflyst på grund af Corona.

I stedet afholdes konkurrencen virtuelt, hvilket betyder, at deltagerne kan optage deres serier flere gange. Noget, der hjælper på nervøsiteten, der melder sig hos Mathilde Helbo Larsen:

- Vi må optage ligeså mange gange, som vi vil. Så den der nervøsitet og det med, at man kun har et forsøg, er ude af spil. Vi kan faktisk få lov til at vise præcis, det vi kan, siger den 20-årige verdensmester i sjipning.

De ukendte danmarksmestre

Udover de mange timer, som hun bruger på at træne til sine egne virtuelle og fysiske mesterskaber, så er Mathilde Helbo Larsen også begyndt at træne unge talenter indenfor sjipning i Lillerød Rope Skipping Teams haller.

- Det betyder rigtigt meget, fordi jeg gerne vil have, at de får de samme oplevelser, jeg har haft, fortæller Mathilde Helbo Larsen.

Passionen både for at undervise, og for at dyrke sport har måske også betydet en fremtidig karriere for den unge atlet. Til sommer regner Mathilde Helbo Larsen nemlig med at søge ind på idrætsuddannelsen på Københavns Universitet.

Og selvom studiet og træningen af nye talenter kommer til at tage mere af hendes tid, så er én ting sikker. Mathilde Helbo Larsen kommer ikke til at lægge sjippetovet på hylden i den nærmeste fremtid.

- Jeg har i hvert fald ikke haft mit sidste VM. Så det håber jeg virkelig bliver til noget i 2022, men det er jo ikke sikkert, fortæller Mathilde Helbo Larsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

80_percent

playSkibsvrag fundet under udgravning til p-kælder - kan gøre historien om by mere komplet

25_seconds

playOplev naturen: Gør dig klog på naturen - Lav en naturquiz

20130811-132453-L-1920x1279we

København vil kickstarte kulturlivet med millionpulje

20170721-141559-3-1920x1281we.jpg

Populær musik-festival tror på strandfest og præsenterer nye navne

Allerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere