Historisk kro får bøde for snavs og slid

Kro anfægter kritisk kontrolrapport, men Fødevarestyrelsen bedyrer at have billeddokumentation.

I Nordsjælland ligger den historiske kro Blovstrød Kro, der første gang åbnede for dørene i 1763.

Noget kunne dog tyde på, at tidens tand har tæret på den gamle landevejskro.

quote Der er sorte ansamlinger og spindelvæv

Kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen 

Da Fødevarestyrelsen aflagde Blovstrød Kro et kontrolbesøg den 27. januar blev der nemlig givet en sur smiley for både dårlig rengøring og dårlig vedligeholdelse.

Dette udløste desuden to bøder i alt 10.000 kroner.

”Plamager af indtørret blod og afdryp af frisk kødsaft på gulv i kølerum. Indtørret madrester på hylder i køleskabe. Afsætningsområde mellem bar og opvask fremstår ikke rengjort og med madrester i samlinger. Der er sorte ansamlinger og spindelvæv i vindueskarm mod parkeringsplads. Opvaskebakker fremstår med sorte belægninger," skriver Fødevarestyrelsen i kontrolrapporten.

Store huller og begyndende råd

Dumpekarakteren for manglende vedligeholdelse begrundes med følgende:

"Gulv i opvask fremstår med store huller, som går igennem flere lag af maling og puds. Under hylder i afsætningsområde fra opvask er der begyndende råd. Vægge i varmt køkken fremstår med mange borehuller. Adskillige fliser i opvasken mangler eller er knækket, herunder knækkede gulvfliser. Der er ikke afdækning af ledninger i opvask," står der i rapporten.

Kroens ejer havde følgende bemærkning: ’Jeg vidste det ikke, men får det lavet,’ står der i rapporten.

Blovstrød Kro har fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg, hvilket nu medfører to gebyrbelagte, opfølgende kontrolbesøg.

Det seneste kontrolbesøg skete på baggrund af en forbrugerhenvendelse og et tidligere kontrolbesøg, hvor Blovstrød Kro fik en sanktion.  

Kontrolbesøgene er alle fundet sted, efter at kroen i 2018 gik konkurs, men kort tid efter genåbnede med en ny direktør - den dengang kun 20-årige Sandra Frøkjær, som med sine forældre i ryggen overtog kroens drift.

Betaler bøden

TV 2 Lorry har forsøgt at få en kommentar fra Sandra Frøkjær, men er i stedet blevet henvist til hendes far David Frøkjær, som også er involveret i kroens drift.

David Frøkjær ønsker dog heller ikke at kommentere Fødevarestyrelsens fund. Tidligere fremgik det af artiklen, at kroejeren ikke ville betale bøden, men ejeren har efterfølgende henvendt sig til TV 2 Lorry for at fortælle, at de agter at betale - på trods af at m,an anfægter kritikken.

Fødevarestyrelsen oplyser i deres kontrolrapport, at de har fotodokumentation af de beskrevne forhold.

TV 2 Lorry har bedt om aktindsigt i billedmaterialet, men dette er blevet afvist af Fødevarestyrelsen, fordi billederne vedrører en verserende straffesag.

Fødevarestyrelsen oplyser til TV 2 Lorry, at de ikke ønsker at kommentere sagen yderligere end det, der allerede står beskrevet i kontrolrapporten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

Forsea

Helsingør-færges trick med tobakskuponer var ulovligt

20110831-170245-6-1920x1677we.jpg

Camilla Plum får bøde for nye ulovligheder

Camilla Plum

Efter ny bøde og sur smiley: Camilla Plum svarer igen på Fødevarestyrelsens kritik

image7

playAnja forvandler grumset affaldsprodukt til luksusflødeboller

Allerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere