Allerød omrokerer plejecenter: Gør klar til at modtage patienter fra sygehuse

Allerød Kommune opruster og gør klar til at modtage flere patienter fra sygehusene.

Engholm Plejecenter i Allerød Kommune gør klar til at modtage sygehuspatienter på plejecenter. Foto: Allerød Kommune / Presse

Det danske sundhedssystem er i disse dage på overarbejde.

Antallet af indlagte med covid-19 stiger, og pladsen på hospitalerne kan meget snart blive trang.

Derfor opruster man nu i Allerød Kommune, hvor man gør klar til at modtage patienter fra sygehusene, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Læs også Efter tyverier: Hospitaler indsætter vagter og låser dørene

Kommunen skal modtage en del af de patienter, som har brug for pleje på grund af anden sygdom end coronavirus, så der på den måde bliver plads til flere, som skal indlægges med den smitsomme luftvejsinfektion covid-19.

Plejecenter genåbner gang

I Allerød har man valgt at genåbne Gul Gang på Engholm Plejecenter, som allerede på fredag står klar til at modtage patienter fra hospitalerne.

- Det glæder mig, at vi allerede nu står klar med pladserne, så vi kan tage imod vores borgere, der ikke kan være på sygehusene, men stadig har brug for pleje og omsorg, siger Allerøds borgmester Karsten Längerich (V) og uddyber:

- Det skyldes i høj grad en fantastisk indsats fra kommunernes medarbejdere med at få stablet den ekstra kapacitet på plads - og en stor tak skal lyde herfra.

Læs også Nyeste corona-tal: Yderligere 16 personer er smittet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik