Unge uromagere skræmmer beboere i Allerød

Maskerede og bevæbnet med bats har en gruppe unge gentagne gange truet beboere i kvarteret ved Uglevang og Ørnevang.

Ved første øjekast ser der hyggeligt ud omkring de gule murstenshuse i de almene boligbyggerier Uglevang og Ørnevang. Men når mørket sænker sig, har en række beboere oplevet at blive antastet af en gruppe unge, der skaber stor utryghed i området. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

De unge sælger angiveligt stoffer i kældre og omkring den nærliggende Skovvangskolen. De lyssky aktiviteter får dem til at true beboere, der tilfældigt passerer forbi.

De mødes af de unge med spørgsmål om, hvad de laver i området, eller hvem de taler i telefon med. I andre tilfælde er et par blevet nægtet at passere en sti i området, mens en kvinde har følt sig nedstirret og forfulgt af en gruppe på 15-20 personer. 

Kort nyt.

Problemerne er eskaleret

Formanden for boligforeningen, Birthe Petersen, har boet i Ørnevang i 27 år. Selvom der tidligere har været problemer med drengestreger, er det nu eskaleret til et hidtil uset omfang.

- Det er skruet op og er blevet noget mere voldsomt. Folk bliver direkte antastet, når de går på stien eller er på vej ned forbi skolen. Der færdes nogle mennesker i området, der optræder grovere, end vi har oplevet tidligere. Selvfølgelig bliver man bekymret og bange, og vi tager det ganske alvorligt, siger hun til TV 2 Lorry.

Situationen er nu så alvorlig, at boligforeningen er inde i seriøse overvejelser om at hyre et privat vagtværn til at patruljere området i en periode.

- Håbet er, at et vagtværn af store mænd i uniform vil virke præventivt. At gruppen holder op med at komme her, fordi de er nervøse for, om der bliver grebet fat i dem, siger Birthe Pedersen, der heller ikke vil afvise, at beboere kan blive smidt ud af deres boliger, hvis det viser sig, de er involveret i balladen.

quote Vi er afhængige af at få en viden, før vi kan reagere. Så vi opfordrer beboerne til at rette henvendelse til politiet

Freddy Bech Jensen, stationsleder ved Nordsjællands Politi

Politiet vil i dialog med beboere

Hos Nordsjællands Politi har man tidligere beskæftiget sig med problemer omkring Uglevang og Ørnevang. I maj var der et skyderi i området, der førte til øget patruljering for en periode.

Men politiet er ikke bekendt med, at problemerne skulle være blevet værre i løbet af sommeren, som flere beboere ellers giver udtryk for over for TV 2 Lorry. Derfor opfordrer de alle der ved noget, om at henvende sig.

- Vores indtryk er, at denne her sommer har været stille set fra et politimæssigt synspunkt. For vi har ikke fået henvendelser fra området om utryghedsskabende adfærd. Vi er afhængige af at få en viden, før vi kan reagere. Så vi opfordrer beboerne til at rette henvendelse til politiet, siger stationsleder ved Nordsjællands Politi, Freddy Bech Jensen.

Politiet overvejer øget patruljering

Han oplyser, at problemerne tidligere har kredset om en gruppe på 10-12 unge i aldersgruppen mellem 16 og 26 år.

Ifølge henvendelser til TV 2 Lorry fra beboere i området var gruppen igen samlet uden for skolen tirsdag aften. På baggrund af de seneste udtalelser i medierne om problemstillingen vil politiet nu tage stilling til, om der igen skal øget patruljering til i området.

- Nu retter vi henvendelse til de borgere, der ligger inde med oplysninger. Når vi har et overblik over hændelsesmønstret derude, reagerer vi ud fra det. Giver det anledning til øget patruljering, vil vi være der, som vi har været der tidligere, oplyser Freddy Bech Jensen.

I alt er der 360 lejemål i de almene boligforeninger Uglevang og Ørnevang.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Knivstikkeri ved Fields3

playMuligt knivstikkeri i Field's - her bliver 16-årig med kniv anholdt

Københavns Byret

74-årig kvinde idømt 12 år i usædvanlig drabssag

Allerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere