Trist tendens hos bilister: Dødt løb mellem narko og sprut

Når Nordsjællands Politi vinker biler ind til siden, sker det lige så ofte, at føreren er påvirket af euforiserende stoffer som af spiritus.

Narkobilisterne har indhentet spritbilister og fylder nu lige så meget i politiets statistikker, viser tal fra Nordsjællands Politi.

- Generelt kører der mange rundt, der er påvirket. Uanset om det er af alkohol eller narko, fokuserer vi selvfølgelig på det. Vores strategi i Nordsjælland er, at samtlige førere skal puste, når de bliver stoppet - i alkometer og narkometer. Lige såvel som de skal vise kørekort. Og vi vil gerne have, at folk ved, at de vil blive testet for det, siger Kim Bruun, leder af færdsels- og hundeafdelingen i Nordsjællands Politi. 

Tendensen med »dødt løb« mellem narkobilister og spritbilister kom til syne første gang i 2015 og blev cementeret sidste år. Her stoppede Nordsjællands Politi 407 personer, som kørte bil, mens de var påvirket af euforiserende stoffer.

Cirka samme antal - 429 bilister - blev taget i at køre spirituskørsel på de nordsjællandske veje i 2016.

Rådet for Sikker Trafik anerkender, at politiet fanger næsten lige mange narkobilister og spritbilister. Men folk med alkohol i blodet slår ud i en anden af rådets statistikker, skriver Frederiksborg Amts Avis. 

quote Generelt kører der mange rundt, der er påvirket. 

Kim Bruun, leder af færdsels- og hundeafdelingen i Nordsjællands Politi. 

- Vores tal viser, at alkohol lige nu stadig er det klart største problem i forhold til trafikulykker, og vi ser ingen eksplosiv udvikling i antallet af narkopåvirkede bilister, som er involveret i trafikulykker. Men det er vigtigt at kontrollere for begge dele, siger Pernille Ehlers, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik og efterlyser mere viden om narkobilister og trafikulykker.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

kokain.jpg

Kæmpe kokainfælde i Hedehusene - firma vidste ingenting

ambulance

Bevidstløs mand reddet op af Øresund

brand pizzeria amager

Brand i pizzeria på Amager - beboere i opgang evakueret

drabet i skoven

Vigtige sms-beskeder i drabssag forsvandt i politiets varetægt

Allerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere