Politiet møder forretningsdrivende: Vi skal tale mere sammen

I Allerød plages de forretningsdrivende af gentagne butikstyverier og trusler begået af asylansøgere. Nu går politiet og de forretningsdrivende i dialog.

Siden maj måned har kunderne i Netto på Torvestrædet i Allerød været vant til kortere åbningstider og vagter i butikkerne.

De store ændringer i butikken er sket på baggrund af trusler og gentagne butikstyverier, angiveligt begået af asylansøgere fra de to nærliggende asylcentre Udrejsecenter Sjælsmark og Center Sandholm.

Dansk Supermarkeds pressechef Mads Hvidtved har tidligere sagt om sagen:

- Det kan ikke være rigtigt, at det skal være en normal situation det her. Det er stærkt utilfredsstillende, at vi skal foretage så mange ekstraordinære handlinger - eller indrette os på så mange ekstraordinære omstændigheder, som vi gør i Allerød, siger Mads Hvidtvid Grand til BT og fortsætter:

- Men det er klart, at vi gør det, hvis det er det, der skal til, for at vi kan drive butik der.

Siden den uhensigtsmæssige adfærd kom frem i pressen, har Nordsjællands Politi inviteret Allerød Handelsforening og Røde Kors til et møde, hvor trådene skulle redes ud og fremtiden planlægges bedre.

I dag meddeler Nordsjællands Politi, at parterne har haft en fornuftig dialog. De er blandt andet blevet enige om, at forretningerne i større omfang end hidtil skal anmelde forholdene til politiet.

- Det har været et konstruktivt og positivt møde, hvor vi har givet hinanden håndslag på en hurtig og effektiv dialog, siger stationsleder i Nordsjællands Politi, Freddy Bech Jensen.

Og stationslederens ord er blevet taget til efterretning blandt de forretningsdrivende, lyder det fra formand for Allereød Handelsforening, Lene Krogh.

- Der er sat en fælles retning for at få et tryggere Allerød. Det har været vigtigt for handelsforeningen at få dette møde, så vi har kunne danne os et billede af situationen og aftale, hvordan vi i fællesskab kan sætte ind, siger hun.

I en pressemeddelelse fra Nordsjællands Politi gør alle parter endvidere opmærksom på, at problemet er mere nuanceret, end beskrevet i medierne.

- Det er vigtigt, at der ikke tegnes i forkert billede af vores naboer i Sandholm, hvor det er et fåtal, der træder ved siden af, siger Lene Krogh. Vi har nu indledt en styrket dialog med Røde Kors, fortæller Lene Krogh.

Og det glæder centerchef Carsten Isaksen fra Røde Kors sig over.

- Røde Kors er glad for den tættere dialog med handelsforeningen og Nordsjællands Politi, som vi i forvejen har et tæt samarbejde med, og vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan for at sikre trygheden og det gode naboskab.

I 2016 er antallet af anmeldte butikstyverier i supermarkederne været støt stigende. Tallet skal nedbringes, og derfor vil Nordsjællands Politi nu styrke indsatsen mod butikstyverier.

Men på mødet var den generelle opfattelse, at der skal sættes kraftigst ind mod den utryghedsskabende adfærd, som ansatte og byens borgere udsættes for i forbindelse med tyverierne, fremgår det af pressemeddelelsen.

- Nordsjællands politi fortsætter indtil videre den øgede patruljering i Allerød bymidte for at medvirke til, at alle igen kan færdes trygt. Og vi vil slå hårdt ned på den utryghedsskabende adfærd, siger stationsleder i Nordsjællands politi, Freddy Bech Jensen, som tilføjer, at han i den nærmeste tid vil tage kontakt til de øvrige supermarkeder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

Neon Hovedbanegården

Alarm afblæst: Hovedbanegården blev evakueret

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Allerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere