Nu skyder de igen på Sjælsø Skydebaner

Det seneste år har Sjælsø Skydebaner været lukket pga støjdæmpende arbejde. I dag blev banerne genindviet.

(Arkivfoto) Sjælsø Skydebaner, der ligger i øvelsesterrænet ved Høvelte Kaserne, blev torsdag genindviet. Foto: Sofie Mathiassen - Ritzau Scanpix

Gardere fra Amalienborg, iført jakker og pelshuer, genindviede i dag Sjælsø Skydebaner, med skydeøvelser under det nybyggede stålskelet.

Stålskelettet, som Forsvaret har fået bygget henover banerne, lægger en dæmper på støjen fra skuddene.

- Vi har lavet en stål konstruktion, hvori vi har ophængt nogle lydbafler, som dæmper støjen fra skydeøvelserne. Derudover har vi sat støjskærme på støjvoldene, sådan så al lyden bliver presset op ad, siger Børge Hansen, som er projektleder i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

00:56

Kort nyt.

Luk video

Sjælsø Skydebaner har været delvist lukket siden 2014, efter at klager fra naboer lagde en dæmper på skydeøvelserne.

Året efter klagede naboer blandt andet over, at Allerød kommune havde givet en landzonetilladelse til en overdækning af Sjælsø Skydebaner. 

Klagerne endte i Natur- og Miljøklagenævnet, som i november 2016 stadfæstede kommunens afgørelser og underkendte dermed naboernes klager. 

Læs også For høj støj: Skydebaner i fare for at lukke

Nu, fire år efter de første klager, har Forsvaret altså bygget et stålskelet henover selve banen, som skal dæmpe de værste lydgener.

Det gir soldaterne mulighed for at træne udendørs:

-Det er vigtigt at soldaterne kan lave udendørs skydeøvelser, ellers ved de ikke, hvad der møder dem, når de står ude i virkeligheden med naturens rasen om ørerne, siger Børge Hansen, som er projektleder i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Banerne er en del af Høvelte-Sandholm-Sjælsmark øvelsesterræn og bruges primært til uddannelse af værnepligtige og til træning forud for internationale opgaver, blandt andet af Livgarden og Hjemmeværnet.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra naboerne til Sjælsø Skydebaner. 

Læs også 100 skud i minuttet: Naboer frygter for ny skydebane

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik