Mathilde vidste ikke, hun var verdensmester før medaljeoverrækkelsen

I aftes kom Mathilde Helbo Larsen hjem til Allerød med en guldmedalje om halsen, som beviset på, at hun er verdens bedste til at sjippe.

Den danske verdensmester i Rope Skipping, Matilde Helbo Larsen vendte hjem til Allerød i aftes.

Rope Skipping er en gymnastikdisciplin, hvor man sjipper, og sjipning har der været rigtig meget af de seneste 11 år af Mathilde Helbo Larsens liv. Især i ugerne op til VM i sidste uge i Shanghai i Kina.

- Jeg har trænet 3-4 timer hver dag for at være helt klar til VM, siger Mathilde, mens hun pakker syv sjippetov ud af kufferten.

- Jeg har brug for dem alle sammen, for de er meget forskellige både i længde og vægt, forklarer hun.

Selve placeringen som nummer et kom helt bag på Mathilde. Hun vidste ikke, hun havde fået den placering, før hun stod ved medaljeoverrækkelsen.

 
 
Foto: Søren Francis

- Da jeg så, hvem der blev nummer to, tænkte jeg, at hende kan jeg ikke slå, hun er europamester. Men så kaldte de mit navn, og så var det helt ukendte mig, der stod øverst på skamlen. Det var vildt, siger Mathilde Helbo Larsen, der stadig har svært ved at fatte at hun er verdens bedste med et sjippetov.

Den altafgørende hjælper

Den 18-årige gymnasieelev vandt ikke bare VM i Rope Skipping i Shanghai i sidste uge. Hun fornyede også to danske rekorder. Den ene var hendes egen.

Det kræver noget helt særligt at komme så langt i Rope Skipping. Ikke bare af Mathilde selv, men også af en dedikeret hjælper og kammerat, som er med Mathilde på banen, når hun konkurrerer.

I Mathildes tilfælde er det holdkammeraten, Emilie Lykke, der kommer med støttende tilråb, når hun er på gulvet i sit individuelle program, hvor hun altså blev nummer et blandt 42 deltagere fra 14 lande.

På videoen herunder, en You-Tube video som Team Danmark har lagt ud, kan man høre Emile Lykkes tilråb hele vejen igennem Mathildes Helbo Larsens VM-præstation.

- Jeg har aldrig set Mathilde så fokuseret før, men hen mod slutningen af øvelsen kunne jeg se, at hun blev træt. Derfor kan man også høre, at jeg råber højere og højere for at give hende styrke, fortæller Emilie Lykke, som er pædagogmedhjælper og holdkammerat.

For Mathilde er Emilies indsats altafgørende for hendes præstation:

- Jeg lytter til hendes stemme og får energi af hendes tilråb. Helt ubevidst bevæger jeg mig også hen imod hende, jeg følger efter stemmen, som giver mig energi til at gøre programmet færdigt, siger Mathilde Helbo Larsen.

 
 
Foto: Søren Francis / GymDanmark

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Allerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere