Mathilde fra Allerød er verdens bedste til at sjippe

Mathilde Helbo Larsen har slået to danmarksrekorder, og kan nu kalde sig verdens bedste med et sjippetov.

Som den første dansker nogensinde har 18-årige Mathilde Helbo Larsen fra Allerød vundet VM i rope skipping, som er en gymnastikdisciplin, hvor man sjipper.

Mathilde Helbo Larsen er stadig i Shanghai, hvor verdensmesterskabet blev afholdt, men hendes træner fra Lillerød Rope Skipping Team, Mia Mønster, er netop hjemvendt fra Kina, og hun er i sagens natur meget tilfreds med resultatet:

- Jeg er rigtig stolt. Det er helt ubeskriveligt, og jeg tror stadig ikke, vi har forstået det. Mathilde arbejder virkelig hårdt, og hun har sjippet tre-fire timer hver dag i tre uger op til VM, men vi havde alligevel ikke forventet, at hun ville vinde VM i individuel.

I rope skipping kan man både stille op i en individuel- og en holddisciplin, og Mathilde Helbo Larsen stillede op i begge dele, men vandt i individuel.

Mathilde slog to danmarksrekorder

Mathilde vandt ikke bare VM i rope skipping. Hun fornyede også to danske rekorder.

I den individuelle disciplin skal man både forsøge at hoppe flest gange på højre ben i 30 sekunder, i 3 minutter og lave en freestyle serie. På 30 sekunder formåede Mathilde at lave 98 hop på højre ben og 3 minutters speed med 457 hop på højre ben. Begge dele er mere, end nogen dansker nogensinde før har formået.

Se her, hvordan det så ud, da Mathilde Helbo Larsen viste sin freestyle til VM i Rope Skipping mandag:

Men det var alligevel hendes freestyle serie, der gjorde, at hun samlet set formåede at blive nummer 1 i verden:

- Mange af asiaterne er virkelig hurtige, men de har ikke helt knækket koden til freestyle i forhold til kreativt. De er godt på vej, men den er der ikke endnu, fortæller Mia Mønster.

Ingen troede på VM-sejr i individuel

Hverken trænerne eller Mathilde selv havde forventet, at hun skulle vinde hele verdensmesterskabet i individuel, hvor der i alt er 42 deltagere fra 14 lande.

 
 
Foto: Søren Francis / GymDanmark

- Om morgenen havde jeg ingen forventninger, men efterhånden som konkurrencen skred frem, så kunne jeg godt mærke, at de steg lidt, siger Mathilde i en pressemeddelelse fra GymDanmark.

Ifølge Mia Mønster havde fokus egentlig også været mere på holddisciplinen:

- Vi havde aldrig nogensinde troet, det kunne lade sig gøre at vinde individuelt, så derfor var fokus på holdet. Vi ville have været jublende glade, hvis Mathilde bare havde placeret sig i top 10.

Mathildes hold blev nummer 7, hvilket er en yderst flot præstation i sig selv. Men det skulle altså vise sig, at Mathilde selv kunne nå helt til tops. Det vidste hun dog ikke før under selve medaljeceremonien.

- Mathilde kunne ikke se sine konkurrenter, fordi hun var i en opvarmningshal, når de andre var på. Men vi andre kunne jo godt se, hvor det bar hen. For ikke at presse hende psykisk mere end højst nødvendigt valgte vi dog ikke at sige noget til hende, før hun selv modtog sin medalje under ceremonien, fortæller den stolte træner.

Mathilde træner fast med Lillerød Rope Skipping Team minimum syv timer om ugen. Men hun kan nu sammen med resten af holdet nyde tre ugers velfortjent ferie, før det går løs igen. Til oktober er der DM i individuel rope skipping, hvor Mathilde skal kvalificere sig til EM, der foregår i Østrig til juli.