Maskerede uromagere får boligforening til at hyre vagtfirma

En boligforening i Lillerød har valgt at hyre et vagtfirma til at afpatruljere området, fordi beboerne føler sig utrygge.

Politiet fik i maj en anmeldelse om skud i kvarteret omkring Uglevang i Lillerød i Allerød Kommune. Foto: Google maps

Beboere fra området Ørnevang og Uglevang i Lillerød i Nordsjælland, der fortæller om truende adfærd og problemer med hashhandel, får nu Lillerød Boligforening til at hyre et vagtværn til at afpatruljere området. 

Det skriver Frederiksborg Amts Avis. 

00:50

Unge uromagere skræmmer beboere i Allerød - vi talte i sidste uge med beboerformanden. 

Luk video

- Det er en dybt ulykkelig situation, når vi hører om de her episoder, og derfor har vi fra boligforeningens side set os nødsaget til at hyre et vagtværn. De vil i den kommende tid være synlige i området to gange om dagen i tre af ugens dage. De vil gå rundt i bebyggelsen og ned i kældrene. Det er i hvert fald et synligt initiativ, og vagtfirmaet vil være i direkte kontakt med politiet, fortæller formanden for Lillerød Boligforening Birthe Petersen.

TV 2 Lorry besøgte i sidste uge boligforeningen, hvor vi betalte om maskerede unge der truede beboberne med blandt andet boldtræ. 

Nu håber Birthe Petersen, at initiativet samtidig vil få kommunen til at gøre noget, så området ikke ender som en ghetto.

I maj blev der anholdt 11 personer i området, efter der blev affyret to skud. Ingen blev ramt af skudene.

Læs også Politi tilbageholder 24-årig efter bandeskyderi i Allerød

Dengang oplyste Nordsjællands Politi, at skyderierne var relateret til bandemiljøet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik