Lokalliste i Allerød vil flytte omdiskuteret asfaltfabrik

Lokallisten Borgerlig Velfærd foreslår nu en alternativ placering til den omdiskuterede asfaltfabrik efter stor bekymring blandt områdets beboere.

John Køhler, der står i spidsen for lokallisten Borgerlig Velfærd i Allerød, foreslår nu at byrådet ser på, om man kan finde en alternativ placering til Pankas' asfaltværk. 

 - Det handler om, at placeringen gør folk vrede, og derfor bør vi søge en dialog om at finde et andet sted at placere virksomheden, siger John Køhler til TV 2 Lorry.

quote Det handler om at finde en placering, der er mere spiselig

John Køhler, Borgerlig Velfærd

Ifølge planen skal asfaltværket ligge en kilometer fra et tætbebygget boligområde i Lillerød, og det er faldet mange af områdets beboere for brystet. De frygter både støj og forurening fra den kommende virksomhed. 

John Køhler har derfor stillet følgende forslag til Allerød Byråd:

"Byrådet pålægger på denne baggrund Allerød Kommunes øverste administrative og politiske leder, borgmester Jørgen Johansen, at indgå i en forvaltningsstøttet dialog med de overordnede planmyndigheder og Pankas A/S om en alternativ placering af det planlagte asfaltværk. I denne forbindelse udarbejder forvaltningen et notat om de planmæssige og økonomiske konsekvenser af, at Allerød Kommune nedlægger et forbud efter planlovens paragraf for hele eller dele af erhvervsområdet ved Farremosen (Ny Vassingerød Nordøst)"

quote Hvis der er bund i forslaget er vi da glade for det, men lad os nu se et konkret forslag

Thomas Frisch, beboer

Forslaget om en alternativ placering af asfaltværket falder da også i god jord blandt beboerne:

 - Som udgangspunkt er det dag glædeligt, at der er forslag fremme op at droppe fabrikken på det sted, siger Thomas Frisch, der bor tæt på Farremosen, hvor byggeriet er planlagt.

 - Men vi er bekymrede for, om det er en sang fra de varme lande. Hvis der er bund i forslaget er vi da glade for det, men lad os nu se et konkret forslag, siger han til TV 2 Lorry.

 John Køhlers forslag indeholder ikke noget konkret alternativ til en ny placering af virksomheden.

 - Det handler om at finde en placering, der er mere spiselig, Jeg har ingen forkromede løsninger - kun samtalens kunst, det er sådan vi løser konflikter. Det kan godt være, at der ikke er en bedre placering, men vi skylder borgerne at undersøge det, siger han.

Det er ikke kun støjgener og forurening, der bekymrer borgerne, også udsigten til tung trafik fra store lastbiler i området vækker undren.

 - Der vil jo komme massiv trafik i et område med skole og daginstitution, det er os en gåde, at man har fundet på at lægge en asfaltfabrik dér, siger Thomas Frisch.

I en pressemeddelelse fra Pankas fremgår det, at asfaltværket i Farremosen er baseret på nyeste teknologi samt er yderligere optimeret i forhold til støj, hvorfor det ikke vil påvirke naboer og omgivelser med støjgener. Virksomheden oplyser også, at der vil være trafik på omkring 30 lastbiler til og fra værket på daglig basis.

Asfaltværket skal diskuteres på byrådsmødet tirsdag den 10. oktober, kl. 18.30, Thomas Frisch oplyser, at beboerne har planlagt at møde op.

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Natteliv

playDansk Erhverv kritiserer udkast til plan for nattelivet i København

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

Allerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere