Efter travl weekend: Nordsjællands Politi advarer om indbrud

Nordsjællands Politi har i år haft held med at nedbringe antallet af indbrud. Men i sidste weekend modtog politiet ikke mindre end 38 anmeldelser.

I sidste weekend var Nordsjælland hårdt ramt af indbrud. Hele 38 anmeldelser modtog Nordsjællands Politi.

- I den forgangne weekend havde vi en del anmeldelser og derfor er vi lidt bekymrede, siger politiinspektør i Nordsjællands Politi, Helge Holbek, til TV 2 Lorry.

quote Tyvene fortæller er, at det der afskrækker dem mest. Det er, når de føler sig iagttaget.

Helge Holbek, Politiinspektør, Nordsjællands Politi

Nogle af de steder, der har været mest plaget, er Blomsterager i Kokkedal. Men også den lille vej Morelvænget i Allerød har været plaget af flere indbrud.

Derfor var Anna Græsdal også i dag taget forbi for at holde øje med sine forældres hus, da TV 2 Lorry møder hende.

- De er væk i to uger på ferie og de vil gerne have, at der er nogen som er i huset, fordi der har været så mange indbrud her på vejen på det seneste, siger Anna Græsdal fra Allerød. 

Netop den adfærd er den helt rigtige mener politiet. For selvom politiet ikke endnu ved hvem der står bag indbrudene, ved de med sikkerhed at nabohjælp holder tyvene fra døren.

- Det Kriminalpræventive Råd lavede for to år siden en undersøgelse, hvor de interviewede nogle indbrudstyve. Og det tyvene fortæller, er, at det der afskrækker dem mest, det er, når de føler sig iagttaget eller en beboer på vejen spørger dem, hvad de laver. Hvis det sker, så laver tyvene ikke indbrud, siger politiinspektør Helge Holbek.

I 2016 blev der slået negativ rekord i Nordsjælland med hele 2736 anmeldelser af indbrud det første halvår. I samme periode i år er det tal faldet med over 500 til 2233 anmeldelser. Sammenlignet med 2015 er det dog stadig et højt antal. I 2015 vat antallet af anmeldelser af indbrud nemlig 2074. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

Allerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere