Borgmester vender på tallerken i sag om plejehjemsmad

Allerøds borgmester vil alligevel lade kommunes ældre slippe for at betale, når de ikke spiser plejehjemsmaden

04:19

Man har et standpunkt - til man tager et nyt: Allerøds borgmester er vendt på en tallerken - i en sag om kommunens plejehjemsmad

Man har et standpunkt - til man tager et nyt. De ord har Allerøds konservative borgmester Jørgen Johansen tilsyneladende taget til sig, for i hvert fald kommer borgmesteren nu med nye meldinger, når det gælder betaling af maden på kommunens plejehjem.

Det vakte ellers voldsom forargelse, da det i går kom  frem, at Allerød insisterer på at plejehjemsbeboere skal betale for plejehjemmets mad - også selv de spiser noget helt andet - mad som de for eksempel selv laver. Og borgmesteren holdt fast i, at sådan er det.

-Det er en forudsætning for at vi kan have kontrol med kvaliteten og med det rigtige ernæringsmæssige og sunde kost. Vi kan ikke lave individuelle tilpasninger. Vi gør det på den måde, der er bedst og sundest for vores borgere, sagde han.

00:10

Willy hansen kan se frem til ikke at skulle betale for mad, han ikke spiser

Luk video

 

Læs også Willy tvunget til at betale for "uspiselig" plejehjemsmad

Vi fortalte om Willy og Borgny Hansen, der foretrækker at lave mad selv -men som alligevel bliver tvunget til at betale den kommunale mad. I dag har vi igen talt med Allerøds borgmester om sagen. Nu bebuder han pludselig et holdningsskift.

-Jeg vil arbejde for at sagen bliver taget op i socialudvalget, lyder det fra borgmesteren.

I aften kan du høre ægteparrets reaktion på borgmesterens melding i udsendelsen 19.30 på TV 2 Lorry.

Læs også I Ishøj er der ingen madtvang for de ældre

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik