Bedsteforældre for Asyl flytter i protest

Foreningen Bedsteforældre for Asyl flyttede i dag deres protest mod forholdene på udrejsecentrene - fra Allerød til Hørsholm.

De sidste 10 år foreningen Bedsteforældre for Asyl, BfA, protesteret mod opbevaringen af flygtninge i lejre foran Center Sandholm. Men da Sandholm nu udelukkende vil blive brugt som modtagecenter, har BfA valdt at rykke videre til udrejsecenter Sjælsmark, hvor de i fremtiden vil stå i stedet.

Derfor rykkede de ældre mennesker i dag et par kilometer mod øst, hvor de i fremtiden vil fortsætte deres demonstrationer foran udrejsecenter Sjælsmark.

quote De skal ikke have det dårligere, når de vender hjem eller indsluses i vores samfund, end da de kom. Og det har de, som situationen er nu.

Else Lidegaard, Initiativtager, Bedsteforældre for Asyl

Mange støttede sig til stokke eller vil gik med rollator - og nogle blev sågar kørt i rullestol. Alle var mødt op for at vise, at de fortsat brænder for den samme sag, som er, at de er utilfredse med den - ifølge dem - umenneskelige behandling af flygtninge på udrejsecentrene.

To søndage i hver måned, den 2. og den 4. søndag, vil de foran udrejsecenter Sjælsmark gøre opmærksom på deres budskab fra kl. 14-15.

Ifølge foreningen er deres æringe ikke at "redde hele verden", men at få hjulpet de flygtninge, der har søgt og fået et om end midlertidigt ly hos os i Danmark, med at få en ordentligt behandling, så længe de er i Danmark.

- De skal ikke have det dårligere, når de vender hjem eller indsluses i vores samfund, end da de kom. Og det har de, som situationen er nu, siger Else Lidegaard til TV 2 Lorry.

Ifølge de ældre i foreningen har de svært ved selv at kende deres eget land sådan som tingenes tilstand er for tidne. 

- Uden at høre til noget sted, uden forståelse for, at de nu behandles som kriminelle, mister de selve deres identitet. Det er altså mennesker, der kun har begået den "kriminalitet" at søge om hjælp i et rigt, kristent og demokratisk land. Er det det indtryk vi gerne vil give dem af de fundamentale værdier i vores kultur?, spørger Else Lidegaard retorisk.