Asylcenter frygter prostitution af flygtningedrenge

Foto: TV 2 Lorry

Personalet på asylcenter Sandholm har mistanke om, at unge beboere på centeret bliver udnyttet til prostitution.

På asylcenter Sandholm i Nordsjælland har personalet "stærke formodninger" om, at en ung gruppe flygtningedrenge bliver udnyttet seksuelt på gaden.

Det skriver Berlingske.

Ifølge Jannich Bisp, der er funktionsleder i modtagercenter Sandholm, bunder bekymringen i, at der er flere situationer, hvor drengene er væk i flere timer efter at have modtaget opkald og efterfølgende kommer tilbage med dyrt designertøj.

Læs også Asylansøgere forsøger at krydse Øresund i taxa

Har ikke tillid til voksne

Personalet på asylcenteret har tidligere haft sager, hvor drengene har fortalt, at de er blevet udnyttet seksuelt, skriver Berlingske.

Det kan dog være svært at få drengene til at fortælle om episoderne, fortæller Jannich Bisp.

Læs også I den gode sags tjeneste: Vragede postcykler får nyt liv

- De her drenge har ikke tillid til voksne. Det er en gruppe drenge, der har fået en dårlig behandling af voksne og måske er blevet misbrugt gennem deres liv. Vi bruger lang tid på at skabe tryghed og tillid mellem os og drengene, men hvis de endelig åbner sig op, forsvinder de ofte igen, inden vi når at følge op på sagen, siger Jannich Bisp til Berlingske.

Lignende sag i Sverige

Han forklarer, at det er svært at håndtere sagerne, da drengene ofte er væk fra asylcenteret igen inden for de første tre måneder af deres ophold. Han oplyser, at politiet bliver kontaktet hver gang, men at drengene ikke vil fortælle dem noget - og at sagerne derfor bliver droppet.

Læs også Kommuner: Flygtninge på hotel koster millioner

Afsløringen sker i kølvandet på en lignende sag i Malmø i Sverige, hvor personalet på asylcenteret Aleris frygter, at flere flygtningebørn på centeret er udsat for prostitution.