Allerødborgere vil demonstrere mod fabriksplan

Borgere forsøger at råbe deres byråd op i kampen mod stort erhvervsområde.

Når lokalpolitikerne i Allerød samles til møde torsdag den 21. juni, så bliver de mødt en en flok demonstrerende borgere. Borgerne kæmper mod kommunens planer om, at et naturområde - Farremosen - omdannes til erhvervs- og industriområde, hvor forskellige store virksomheder, skal have adresse tæt en række boligbyggerier

Debatten om området har stået på længe og var også en del af den valgkamp, der foregik i Allerød op til kommunalvalget i november. Men de fleste kandidater mente, at eftersom området for længst  er udlagt til industriformål, så kan kommunen ikke forhindre, at det sker.

Borgergruppen En Grøn Kommune Går i Sort mener noget andet.

-Altså formålet med det her er selvfølgelig at vise modstand. Vi har uddelt 10.000 foldere, der gør opmærksom på sagen og på demonstrationen, siger Thomas Frisch, der er en af de borgere, som bruger tid på at bekæmpe industriprojektet.

Det ligger i planerne, at asfaltvæket Pankas skal rykke til Farremosen. Og borgerne frygter, at det får følge af et jordrensningsanlæg, en betonfabrik, et betonknusningsanlæg og forskellige lagerbygninger.

-Kommunen ser på ansøgninger om miljøtilladelse enkeltvist - men de er da nødt til at behandle det hele samlet - for at se på den akkumulative effekt, forklarer Thomas Frisch.

Han siger, at han og de andre borgere i aktionsgruppen undrer sig over, at kommunen tilsyneladende blankt afviser indvendinger fra både det lokale vandværk, og fra Danmarks Naturfredningsforening.

-De plejer at have en mere vægtig stemme - men ikke her - der bliver bare ikke lyttet. Og vi forstår simpelt hen ikke, hvorfor, siger Thomas Frisch.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til næste uges demonstration fra borgmester Karsten Längerich (V).

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

parcelhuserødovre

Kommune lokker borgere med 61.000 kroner i nyt, grønt projekt

def_thumb,50_percent

playUndersøiske stenrev kan blive fremtidens kystsikring på Nordkysten

Stenrev

playKæmpe stenrev skal skabe liv under havet ved Nordkysten

Farum Sø

Ny spildevandsplan skal sikre badevand og vandmiljø

Allerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere