Allerødborgere vil demonstrere mod fabriksplan

Borgere forsøger at råbe deres byråd op i kampen mod stort erhvervsområde.

Når lokalpolitikerne i Allerød samles til møde torsdag den 21. juni, så bliver de mødt en en flok demonstrerende borgere. Borgerne kæmper mod kommunens planer om, at et naturområde - Farremosen - omdannes til erhvervs- og industriområde, hvor forskellige store virksomheder, skal have adresse tæt en række boligbyggerier

Debatten om området har stået på længe og var også en del af den valgkamp, der foregik i Allerød op til kommunalvalget i november. Men de fleste kandidater mente, at eftersom området for længst  er udlagt til industriformål, så kan kommunen ikke forhindre, at det sker.

Borgergruppen En Grøn Kommune Går i Sort mener noget andet.

-Altså formålet med det her er selvfølgelig at vise modstand. Vi har uddelt 10.000 foldere, der gør opmærksom på sagen og på demonstrationen, siger Thomas Frisch, der er en af de borgere, som bruger tid på at bekæmpe industriprojektet.

Læs også Betonværk flytter til Allerød efter støjproblemer

Det ligger i planerne, at asfaltvæket Pankas skal rykke til Farremosen. Og borgerne frygter, at det får følge af et jordrensningsanlæg, en betonfabrik, et betonknusningsanlæg og forskellige lagerbygninger.

-Kommunen ser på ansøgninger om miljøtilladelse enkeltvist - men de er da nødt til at behandle det hele samlet - for at se på den akkumulative effekt, forklarer Thomas Frisch.

Han siger, at han og de andre borgere i aktionsgruppen undrer sig over, at kommunen tilsyneladende blankt afviser indvendinger fra både det lokale vandværk, og fra Danmarks Naturfredningsforening.

Læs også Borgmester om omstridt asfaltfabrik: "Vi har undersøgt alt"

-De plejer at have en mere vægtig stemme - men ikke her - der bliver bare ikke lyttet. Og vi forstår simpelt hen ikke, hvorfor, siger Thomas Frisch.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til næste uges demonstration fra borgmester Karsten Längerich (V).

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik