6 millioner kroner til Allerød - fik indbyggertallet rettet

Danmarks Statistik har nu rettet fejl i antallet af indbyggere i kommunen. I årevis har det været sat for lavt og det har givet manglende indtægter.

Allerød kommune får nu 6 millioner mere på budgettet efter en fejl i indbyggertallet er rettet. Foto: TV2 Lorry

Det har haft en afgørende indflydelse på Allerød Kommunes budgaét at Danmarks Statistik i flere år har undervurderet indbyggertallet i kommunen. Hele seks millioner kan kommunen nu få mere i kassen efter at tallene er rettet. Det skriver AllerødNyt.

Data i en beregningsmodel for befolkningsprognosen indeholdt fejl tidligere, og det er der nu rettet op på.

-Jeg er meget tilfreds med, at Danmark Statistik har belyst sagen og nu retter op på fejlen ved at justere deres beregningsmodel, siger borgmester Jørgen Johansen til AllerødNyt og fortsætter: - Der har været en god dialog med Danmarks Statistik, og det glæder mig, at dialogen også fører til noget helt konkret, nemlig en årlig forbedring på seks mio. kr.

Danmarks Statistik har fundet den fejl, som altså særligt har ramt Allerød Kommune. Fejlkilden er, at den "gamle" fremskrivning undervurderer antallet af tilflyttede Allerød-borgere.

Da indbyggertallet i Allerød Kommune, steg mere end forventet i 2015, sker der nu en forbedring i kommunens indtægtsgrundlag - det gælder dog først fra 2017.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik