Zeynep udvises på trods af løfte: "Hun bliver aldrig en byrde"

Familien til Zeynep, der er mentalt retarderet, lover at betale alle hendes regninger til det offentlige, hvis hun ikke udvises.

I følge dåbsattesten er kurdiske Zeynep 49 år gammel. Men hendes hjerne er kun udviklet som en tre-årigs.

Zeynep har ingen nær familie i Tyrkiet, hvor hun kommer fra. Alligevel har hun fået afslag på opholdstilladelse og må derfor rejse ud af landet. 

quote Sådan en som hende, der virkelig har brug for hjælp og støtte fra sin familie og sociale trygge rammer, hun bliver udvist. Det vil jeg gerne kæmpe for.

Harun Demirtas, Zeyneps nevø

Det får nu hendes familie i Danmark til at komme med en opsigtsvækkende udmelding: De vil selv stå for al fremtidig pleje af Zeynep og samtidig betale alle udgifter, så hun aldrig vil koste de danske skatteydere en krone: 

- Familien vil stille 200.000 kroner som sikkerhed, så hun aldrig kommer til at være en byrde for det danske samfund. Den dag hun kommer til at søge om offentlige midler, så må de inddrage de penge, siger Zeyneps nevø, Harun Demirtas. 

Hvorfor må mennesker i nød ikke blive?

Zeynep bor hos sin bror Bülent i Albertslund og får hjælp til toilet, bad og påklædning, som hun ikke kan klare selv.

Hun flyttede i 2012 til Danmark med sin mor, hvor resten af familien allerede havde boet og arbejdet i 20 år. Da moderen døde i 2015 søgte familien om humanitær opholdstilladelse for Zeynep. 

Men den gik ikke. For nyligt modtog familien nemlig brev fra Udlændingestyrelsen. Zeynep fik afslag på sin ansøgning om humanitær opholdstilladelse og skal nu rejse ud af Danmark senest d. 7. juni.

- Det er urimeligt, at kriminelle får lov til at bo i landet, men sådan en som hende, der virkelig har brug for hjælp og støtte fra sin familie og sociale trygge rammer, hun bliver udvist. Det vil jeg gerne kæmpe for, siger Harun Demirtas. 

Famillien har klaget over Udlændingenævnets afslag på opholdstilladelse. Men nævnet fastholder, at Zeynep skal forlade landet senest den 7. juni.