Vil sætte gang i hjulene efter corona: Albertslund investerer millioner

Kommunalbestyrelsen i Albertslund Kommune har valgt at fremrykke en lang række investeringer i kommunen, der skal sikre arbejde til borgerne og senere komme dem til nytte.

Borgere i Albertslund kan se frem til, at kommunen snart får en gevaldig makeover - og ikke nok med at byen får et løft, så kan flere arbejdspladser se frem til mere arbejde hen over sommeren.

Det skyldes, at kommunalbestyrelsen i Albertslund Kommune har valgt at fremrykke investeringer for 30 millioner kroner. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Steen Christiansen (S), der er borgmester i Albertslund Kommune, oplyser, at fremrykningen af de mange renoveringer skal sikre arbejdspladser og virksomheder noget at rive i ovenpå en hård periode med Covid-19.

- I kølvandet på sundhedskrisen med Covid-19 har vi valgt at fremrykke en lang række investeringer. Det gør vi for at sikre jobs, og så virksomhederne har noget at leve af ovenpå en hård periode med et mere eller mindre nedlukket samfund, siger han.

Den omfattende renovering skal omfatte daginstitutioner, legepladser, cykelstier og en istandsættelse af byens festsal i Kongsholmparken, hvor der spilles koncerter med Musikskolen, og der bliver holdt arrangementer for kommunes skoleelever. 

Steen Christiansen er sikker på, at borgerne vil drage nytte af stederne efter renoveringerne. 

- Samtidig bliver det et plus for borgerne i byen, når vi renoverer daginstitutionerne, legepladser, forbedrer cykelstierne langs Roskildevej og istandsætter festsalen i Kongsholmparken, så det kommer til at indgå som en moderne bydel med Bygning M og det nye gymnasium.

Beslutningen om at fremrykke investeringerne af 30 millioner kroner blev vedtaget i aftes af kommunalbestyrelsen. 

Renoveringen styrker klimaet

Den store renovering kommer også til at gavne klimaet, det oplyser Albertslund Kommune. Det skyldes, at en del af energirenovering sker ved, at der indføres nye etaper af lavtemperaturfjernvarme på Herstedlund Skole og langs Egelundsvej i Albertslund Kommune.

Samtidig bliver der afsat 1,5 millioner kroner til et nyt slidlag på cykelstierne langs Roskildevej.

Borgmester, Steen Christiansen, pointerer, at kommunen har valgt at investere i klimaet, når der skal renoveres.

- Med fremrykningerne investerer vi også i klimaet, når vi energirenoverer daginstitutionerne og går i gang med nye etaper i at få indført lavtemperaturfjernvarme på Herstedlund Skole og langs Egelundsvej bare for at komme med et par eksempler, siger han.

Her skal der renoveres: 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

eksempler

Se tricksene: Sådan bliver du lokket til at købe mere på nettet

vandrør

Sådan undgår du frosne vandrør i sommerhuset - og det gør du, hvis skaden er sket

lidl høje gladsaxe

Supermarked lukket efter lort i handske

fastelavnsboller

Har ikke set noget lignende: Ekspert forklarer fastelavnsbollens nyfundne popularitet

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere