Vil sætte gang i hjulene efter corona: Albertslund investerer millioner

Kommunalbestyrelsen i Albertslund Kommune har valgt at fremrykke en lang række investeringer i kommunen, der skal sikre arbejde til borgerne og senere komme dem til nytte.

(Arkivfoto) Kommunalbestyrelsen i Albertslund Kommune har vedtaget, at de vil fremrykke investeringer for 30 millioner kroner. Foto: Carl Redhead - Ritzau Scanpix

Borgere i Albertslund kan se frem til, at kommunen snart får en gevaldig makeover - og ikke nok med at byen får et løft, så kan flere arbejdspladser se frem til mere arbejde hen over sommeren.

Det skyldes, at kommunalbestyrelsen i Albertslund Kommune har valgt at fremrykke investeringer for 30 millioner kroner. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Steen Christiansen (S), der er borgmester i Albertslund Kommune, oplyser, at fremrykningen af de mange renoveringer skal sikre arbejdspladser og virksomheder noget at rive i ovenpå en hård periode med Covid-19.

- I kølvandet på sundhedskrisen med Covid-19 har vi valgt at fremrykke en lang række investeringer. Det gør vi for at sikre jobs, og så virksomhederne har noget at leve af ovenpå en hård periode med et mere eller mindre nedlukket samfund, siger han.

Læs også Ekspert besøger kontroversiel boligrenovering: Jeg ville ikke bo her

Den omfattende renovering skal omfatte daginstitutioner, legepladser, cykelstier og en istandsættelse af byens festsal i Kongsholmparken, hvor der spilles koncerter med Musikskolen, og der bliver holdt arrangementer for kommunes skoleelever. 

Steen Christiansen er sikker på, at borgerne vil drage nytte af stederne efter renoveringerne. 

- Samtidig bliver det et plus for borgerne i byen, når vi renoverer daginstitutionerne, legepladser, forbedrer cykelstierne langs Roskildevej og istandsætter festsalen i Kongsholmparken, så det kommer til at indgå som en moderne bydel med Bygning M og det nye gymnasium.

Beslutningen om at fremrykke investeringerne af 30 millioner kroner blev vedtaget i aftes af kommunalbestyrelsen. 

Læs også Almene boliger skal renoveres for 30 milliarder - se aftalen her

Renoveringen styrker klimaet

Den store renovering kommer også til at gavne klimaet, det oplyser Albertslund Kommune. Det skyldes, at en del af energirenovering sker ved, at der indføres nye etaper af lavtemperaturfjernvarme på Herstedlund Skole og langs Egelundsvej i Albertslund Kommune.

Samtidig bliver der afsat 1,5 millioner kroner til et nyt slidlag på cykelstierne langs Roskildevej.

Borgmester, Steen Christiansen, pointerer, at kommunen har valgt at investere i klimaet, når der skal renoveres.

- Med fremrykningerne investerer vi også i klimaet, når vi energirenoverer daginstitutionerne og går i gang med nye etaper i at få indført lavtemperaturfjernvarme på Herstedlund Skole og langs Egelundsvej bare for at komme med et par eksempler, siger han.

Her skal der renoveres: 

  • 4 mio. kr. til istandsættelse af festsalen til Kongsholmcentret. Investeringen søges fremrykket til 2020 som følge af covid-19.
  • Lavtemperatur fjernvarme på Herstedlund Skole og langs Egelundsvej
  • Der er afsat 1,5 mio. kr. til nyt slidlag på cykelstierne langs Roskildevej.
  • 1 mio. kr. til renovering af legepladser på en række daginstitutioner.
  • Institutionerne der skal renoveres i år for samlet set 7 mio. kr.: Børnehuset Brillesøen, Børnehuset Damgården, Børnehuset Kastanjen, Børnehuset På Sporet samt Hyldespjældet.
  • 8,6 mio. kr. til bygningsvedligeholdelse – det er f.eks. til forbedringer af omklædningsfaciliteter, toiletter og punkterede ruder i institutioner og skoler, snedkervedligehold af en lang række kommunale bygninger, bassinfolie i Badesøen, nyt gulv på teatersalen i Musikteatret, lys i parkeringskælderen under Plejeboliger i Albertshøj og en lang række yderligere projekter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik