Vikingebro på Vestegnen går verden rundt

Nyheden om verdens længste vikingebro i Albertslund bliver omtalt af flere internationale medier.

03:04

Se sammenklippet med vikingebroen fra Albertslund, som er gået verden rundt. Video: Kongshaug Productions

Albertslund fik for nylig et nyt vartegn. En 700 meter lang vikingebro, som har fået navnet Haralds Bro.

Vikingebroen, der blev indviet den 13. september, er verdens længste. Og det har efterfølgende fanget verdenspressens interesse.

Læs også Verdens længste vikingebro indviet i Albertslund

Nyheden er om den danske vikingebro er blandt andet omtalt af det store, britiske nyhedsbureau Reuters, hvis nyhedstelegram er blevet citeret vidt og bredt af andre udenlandske medier – heriblandt det amerikanske nyhedsprogram Inside Edition og australske SBS News.

Du kan se mere af omtalen i videoen over artiklen.

01:30 Luk video

Tre års hårdt slid

Som TV 2 Lorry tidligere har fortalt, har over tusinde børn, håndværkere og frivillige har hjulpet til med at bygge broen. Arbejdet har taget tre år, og der er tale om en genskabning af den cirka 1000 gamle bro Ravningbroen, som Harald Blåtand byggede i Jylland for cirka 1000 år siden.

I forbindelse med byggeriet har man desuden anvendt samme værktøj og teknikker, som vikingerne i sin tid selv brugte. Også det er netop detaljer som disse, som de udenlandske medier hæfter sig ved.

De mange frivillige har undervejs i byggeprocessen brugt samme værktøj, som vikingerne anvendte. Foto: Vikingelandsbyen i Albertslund

Reuters har talt med Nationalmuseets musemsdirektør, Rane Willerslev, som udtaler, at broen er fantastisk, fordi den har bidraget med så unik viden omkring, hvordan vikinger byggede broer og veje.

- Men den er også fantastisk, fordi den også har vist, at når den kollektive ånd har til hensigt at udrette noget, så sejrer den, siger Rane Willerslev til Reuters.

Den nye vikingebro forbinder Vikingelandsbyen i Albertslund Kommune og Kroppedal Museum i Høje-Taastrup Kommune over Store Vejle Å.

Projektet er støttet af Nordea-fonden.

Læs også Verdens længste Vikingebro tager form - og du kan hjælpe med at bygge den

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?