Vestegnens borgmestre i opråb: "Det er hamrende alvorligt"

Det er kritisk, at Københavns Vestegns Politi bliver sendt til København for at løse opgaver, mener 11 borgmestre på Vestegnen.

Borgmestrene i 11 vestegnskommuner står nu sammen om et fælles brev til justitsminister Søren Pape Poulsen, Konservative.

De mener, at det er alvorligt, at mandskab fra Københavns Vestegns Politi bliver sat til at løse opgaver i København og til at lave grænsekontrol. 

- Udover de 25 mand, der stort set permanent er afgivet til andre opgaver, er Københavns Vestegns Politi siden 1. januar 2016, blev skåret med 100 uniformerede årsværk, står der i borgmestrenes brev.

De skriver, at de er klar over, at en del skyldes eksempelvis mere effektiv drift og overførsel af opgaver til administrativt og teknisk personale. Men at antallet af politimandsstillinger er markant drænet.

- Vi synes, det er hamrende alvorligt, der er brug for en stor og massiv indsats på den københavnske vestegn omkring bander og kriminalitet, men også til almindelige politiopgaver som trafiksikkerhed og trafikregulering, siger Albertslunds borgmester Steen Christiansen, Socialdemokraterne, til TV 2 Lorry.   

Han har sammen med borgmestrene fra Rødovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Glostrup, Brøndby, Ballerup, Vallensbæk, Hvidovre, Herlev og Gladsaxe, bedt regeringen og Folketinget om at finde en løsning på problemet i forbindelse med finansloven 2018. 

Mere synligt politi

Borgmestrene understreger, at de er "særdeles tilfredse" med indsatsen fra medarbejderne hos Københavns  Vestegns Politi inden for de "særdeles trængte rammer" til rådighed. Men de efterlyser flere betjente til stede, så folk lokalt kan føle sig mere trygge. 

quote Hvis politiet ikke er synligt til stede, og borgerne ikke får respons, når de henvender sig, så stiger usikkerheden.

Steen Christiansen, Albertslunds borgmester

- Vi oplever, at vores borgere på Vestegnen efterlyser mere synligt politi. Hvis politiet ikke er synligt til stede, og borgerne ikke får respons, når de henvender sig, så stiger utrygheden, siger Steen Christiansen. 

Borgmestrene har forståelse for, at man i København har særlige opgaver, fordi man er hovedstad, men at det ikke bør gå ud over indsatsen på Vestegnen.

- Nu må regeringen og Folketinget få normeret opgaven, så Københavns Politi kan løse den opgave, som de har, siger Albertslunds borgmester, Steen Christiansen.

Og det fælles brev slutter da også med ordene: Der er brug for handling nu. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere