Verdens længste vikingebro indviet i Albertslund

Vikingelandsbyen i Albertslund og Kroppedal Museum har de sidste tre år bygget på verdens længste vikingebro. Broen er en rekonstruktion af Ravningbroen, og den bliver indviet fredag.

Flere tusinde børn, håndværkere og frivillige har hjulpet til med genskabningen af den cirka 1000 gamle bro Ravningbroen, som Harald Blåtand byggede i Jylland for cirka 1000 år siden.

Fredag er der indvielse for den 700 meter lange vej- og brokonstruktion.

Støttet af Nordea-fonden og Friluftsrådet har Vikingelandsbyen og Kroppedal Museum de sidste tre år med hjælp fra flere tusinde børn arbejdet på verdens længste vikingebro.

- Det er historisk på alle måder. Nu har vi et stykke vikingebro, som da Harald Blåtand for cirka 1000 år siden lavede den. Den folder sig ud i et fantastisk naturområde med en masse nye potentialer for formidling af vikingetiden. Det håber jeg en masse vil benytte sig af, sagde en stolt leder af Vikingelandsbyen i Albertslund og projektet ”Vikingebro”, Klaus Mynzberg, i august til TV 2 Lorry.

 
 
Foto: Vikingelandsbyen i Albertslund

Unikt håndværk

Vikingebroen kommer sammen med fire forskellige slags vikinge-veje til at forbinde de to kulutrinstitutioner med Albertslund og Høje-Taastrup kommuner tværs over den naturskønne Store Vejleådalen. 

Broen kommer til at stå som et imponerende nutidigt bevis på vikingernes infrastruktur og håndværk. 

Ingen andre steder i hele verden er der eksempler på lignende rekonstruktioner, og stort set alle de 700 meter, som vikingebroen er lang, er bygget med håndkraft og med vikingernes værktøj og teknikker. 

Og broen kan meget vel gå hen og blive et nyt stort turistmål, spår Anders Garde Kongshaug fra produktionsbureauet VNR, der har vundet en lang række priser for turismefilm.

- Vikingebroen vil bringe Albertslund meget mere i international presse og gøre byen mere attraktiv at komme til og bo isiger han. 

Program for indvielsen af vikingebroen