Veganere shitstormer slagter: "De kan få en gulerod"

På Facebook raser veganere over mangel på vegansk mad i Centerslagter Karl Johan i Albertslund. Slagtermesteren selv ser dog komisk på situationen.

En række veganere er gået sammen om at kritisere en lokal slagter i Albertslund på Facebook.

Det er dog ikke kvaliteten af kødet der stilles spørgsmålstegn ved, men snarere det manglende veganske udvalg. 

”Ingen veganske pølser - eller quinoa. Mega nederen butik...”

”Dyr er ikke mad.”

Indehaver Jan Larsen tager shitstormen med et smil.
Indehaver Jan Larsen tager shitstormen med et smil.
Foto: Albertslund Center Slagter

”Hvis så mange er imod dyremishandling, hvorfor støtter de så samtidigt, at dyr bliver tvangs insemineret, udnyttet, lemlæstet, slagtet og parteret? Vi mennesker spiser ikke dyr fordi det er en nødvendighed. Det handler ikke om overlevelse. Det handler kun om smag og bekvemmelighed, og det kan ikke retfærdiggøre vores grådige og uintelligente behandling af dem.”

De mange kommentarer bekymrer dog ikke indehaveren af slagterbutikken.Det skriver Albertslund Posten.

- I gamle dage tog man jo til slagteren for at købe kød og mejeri. Derfor forstår vi ikke, hvorfor de som veganere, har brug for at kritisere en slagterbutik. Vi tager det egentlig ret komisk. Hvis de kommer her og spørger efter veganske pølser eller andet, kan de få en gulerod, siger Jan Larsen, der er indehaver af Center Slagter Karl Johan til TV 2 Lorry. 

Anmeldt til Facebook

Kommentarerne er dog ikke det, som Centerslagter Karl Johan tænker mest på.

Alle dem, som bedømmer på Facebook-væggen kommer nemlig med anmeldelse, og bedømmelserne er langt vigtigere end de kritiske kommentarer.

- Vi har vores trofaste kunder, som vi ved, vi kan regne med. Derfor ser vi ingen grund til at ændre på noget. Hvis de vil have grøntsager, må de gå til grønthandleren, siger Jan Larsen.

De, som har shitstormet slagteren, har alle kommet med den laveste anmeldelse: 1 stjerne. Det betyder, at deres samlede score på Facebook er faldet fra 4,9 til 4,2. Slagtermesterens egen søn står for opdatering af deres Facebookside, og selvom anmeldelserne ikke er slettet, har han nu anmeldt de mange kritikere til Facebook.

- Det er selvfølgelig ikke rart med dårlige anmeldelser og vi forstår ikke, hvorfor de skal shitstorme, hvis de alligevel ikke bryder sig om kød, siger Jan Larsen.