Unge skoleelever overrasker politiet: "Forældrene har tilsyneladende accepteret det"

Københavns Vestegns Politi er blevet overrasket over, hvor mange børn og unge under 15 år, der kører alene i skole på et el-løbehjul. Det er nemlig ikke tilladt for den aldersgruppe.

Københavns Vestegns Politi har siden begyndelsen af sidste uge været i gang med den obligatoriske skolestartkontrol, som man afholder, når der efter sommerferien igen er små trafikanter ved landets skoler.

Men selvom den bliver gennemført hvert år, er der alligvel noget nyt, som i år er sprunget i øjenene hos politiet.

- Vi har kunnet konstatere, at der er flere steder, hvor eleverne ankommer på el-løbehjul, og alle var ikke bekendt med aldersreglerne for at køre på el-løbehjul, siger Erik Andersen, færdselsbetjent hos Københavns Vestegns Politi, til TV 2 Lorry.

Reglerne foreskriver, at man skal være 15 år for at køre alene på el-løbehjul i trafikken. Er man under 15 år skal man være ledsaget af en myndig person.

Tirsdag morgen mødte politiet seks børn - to piger og fire drenge - fra otte til 14 år på el-løbehjul på vej i skole i Albertslund og Ishøj.

Derfor valgte man at tilbageholde løbehjulene, og ringe til børnenes forældre, som kunne hente løbehjulene på politigården senere.

- Her fik de samtidig lidt gratis information om børn, el-løbehjul og trafiksikkerhed, siger Erik Andersen.

En øjenåbner for politiet

Ifølge færdselsbetjenten har man ikke tidligere oplevet det som et problem, at unge mennesker under 15 år kører på el-løbehjul.

Man har set flere tilfælde, hvor mere end en person har kørt på et el-løbehjul, eller personer der kører på ulovlige el-løbehjul, men de har alle været over 15 år.

- Det har været en øjenåbner for os, at forældrene tilsyneladende har accepteret, at mange børn kører i skole på el-løbehjul, selvom de ikke er 15 år, siger Erik Andersen.

Han fortæller, at reaktionen fra forældrene har været, at de ikke kendte reglerne, og at de troede deres børn godt måtte køre på el-løbehjul, "da det jo bare er et legetøj".

- Men nogle af dem kan altså køre temmelig hurtigt, siger Erik Andersen.

Han har dog samtidig oplevet, at alle forældre har været fuldt forstående for den måde, politiet har foretaget sin aktion på.

- Der var en far, som var ovenud glad for, at vi havde gjort det, for han havde forklaret sin søn, at han ikke måtte, siger Erik Andersen.

Færdselsregler for el-løbehjul:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

illum.jpg

Maskerede tyve stjæler ure i rambuktyveri ved Illum

knivstikishoej.jpg

Fem mænd dømt for voldsomt overfald på strandvej

overvågningskamera2

Flere kameraer skal øge trygheden i København

politi 112 politibil

18-årig varetægtsfængslet for drabsforsøg i Borup

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere