To bandemedlemmer anholdt i stor narko- og våbensag

Fredag blev to mænd anholdt i en sag om besiddelse af våben og om indsmugling, besiddelse og salg af mindst 17 kilo kokain.

To mænd blev fredag formiddag anholdt i en sag om euforiserende stoffer og våben.

Det oplyser National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.

Her står det også klart, at de to mænd ifølge politiet er en del af samme bandegruppering.

De to mænd blev anholdt klokken 11 fredag formiddag. De ene anholdt politiet på sin bopæl i Albertslund, mens den anden blev anholdt i fængslet, hvor han i forvejen sad til afsoning.

- Der er tale om en omfangsrig og kompliceret efterforskning, der nu har kørt over et stykke tid. Med dagens anholdelser har vi taget yderligere to centrale personer fra bandemiljøet ud af cirkulation og sigtet dem for særdeles alvorlig kriminalitet, siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra NSK.

Adskillige våben og kilovis af kokain

Mændene er 27 og 31 år gamle og anholdelserne af de to sker efter længere tids efterforskning. Allerede i november måned sidste år blev anholdt to andre personer, som har siddet varetægtsfængslet siden.

De to mænd, som nu er blevet anholdt, er sigtet for at besidde otte pistoler, to maskinpistoler med tilhørende ammunition og flere lyddæmpere.

Desuden er de sigtet for at have indsmuglet og været i besiddelse af mindst 17 kilo kokain i perioden fra februar 2021 til november 2021, som desuden skal være solgt.

NSK - National enhed for Særlig Kriminalitet

Siger noget om organiserede banders adfærd

Den 31-årige er også siget for at have været i besiddelse af en anden pistol og ammunition tilbage i november 2020, og ifølge politiet siger både anholdelserne og fund af narkotikum og våben noget om bandekriminalitetens virke i hovedstadsområdet.

- De våben, som sigtelserne vedrører, er beslaglagt ved en tidligere aktion, men kombinationen af sigtelserne for besiddelse af våben og indsmuglingen og besiddelsen af kokain, bekræfter desværre med al tydelighed de organiserede banders adfærd, lyder det fra vicepolitiinspektør Torben Henriksen.

De to mænd fremstilles i grundlovsforhør lørdag den 9. april i Retten i Glostrup, hvor anklagemyndigheden vil kræve varetægtsfængsling og begære om lukkede døre.