Teenagepiger fløj luftballon over hovedstadsområdet

Pigerne fra Albertslund brugte blandt andet flyveturen over hovedstadsområdet til at gøre opmærksom på en sag, der står deres hjerter meget nært.

De fleste kan nok blive enige om, at denne sommer i coronaens skygge har været ud over det sædvanlige.

Men for syv seje teenagepiger fra Albertslund har sommeren foregået på et højere niveau, sådan rent bogstaveligt talt. De har tilbragt den i en slags praktik i et embede, de færreste kan bryste sig af: ballonskipper.

Via Albertslund Ungecenter har pigerne været i lære under den ottedobbelte danmarksmester i ballonflyvning, Christoffer Mundt.

Mandag aften kulminerede de mange timer brugt på oplæring og teori for pigerne, der langt om længe kunne indfinde sig i varmluftballonens førerhus og svæve en tur hovedstadsområdets aftenhimmel.

Blandt de syv elever er tvillingesøstrene Belinda og Belinay Camci.

- Det har været surrealistisk at gå til, og det er først nu, hvor jeg ser ballonen, jeg forstår, at jeg skal op at flyve, lyder det fra den spændte ballonskipperelev Belinda Camci, inden hun skal op at flyve.

- Det er en helt speciel og unik oplevelse. Vi får lov til at gøre det med Danmarksmesteren og nogle af vores bedste veninder. Det er bare med til at gøre dagen helt speciel, siger Belinay Camci.

Søstrene Belinda og Belinay Camci.
Søstrene Belinda og Belinay Camci.
Foto: TV 2 Lorry

Kompliceret matematik

Under den garvede ballonskipper, Christoffer Mundt, der gennem en årrække har været lærer på Albertslund Ungecenter, er de syv piger blevet undervist i luftballonflyvningens kunst og den specifikke videnskab bag.

Og denne indebærer blandt andet sofistikerede beregninger og udfoldelser udi blandt andet matematik, fysik, kemi, geometri og især meteorologi.

quote Det er fantastisk at få lov at bruge sin lærergerning på denne her måde

Christoffer Mundt, ballonskipper

- Det har været utroligt givende, for det er nogle piger, der skidegerne vil lære og er interesseret. Så det er fantastisk at få lov at bruge sin lærergerning på denne her måde. Det er fedt ud over alle grænser, siger Christoffer Mundt.

Black Lives Matter-banner over hovedstadsområdet

Og når nu man alligevel befinder sig flere hundrede meter over jordens krumme overflade, kan man lige så godt benytte flyveturen til at gøre opmærksom på en mærkesag, mener pigerne.

- Det er ikke alle, der har muligheden for at prøve det her. Da vi fik chancen, var det oplagt at gøre det. Samtidig har vi muligheden for at sprede vores budskab – Black Lives Matter – over himlen, når Belinda Camci at sige, inden søsteren Belinay bryder ind:

- Vi har skrevet det på et banner, som kommer til at hænge ned fra luftballonen.

Black Lives Matter er international menneskerettighedsbevægelse med rødder i USA, som kæmper mod systematisk diskrimination og undertrykkelse.

Udsigt fra luftballonen på vej op over markerne.
Udsigt fra luftballonen på vej op over markerne.
Foto: TV 2 Lorry

Corona har udløst ekstra penge til unge-aktiviteter

Nok har coronapandemien forhindret de fleste flyrejser denne sommer, men lige præcis pigernes uddannelse og flyvetur i luftballonen har corona faktisk været en medvirkende årsag til.

Regeringen har nemlig sendt ekstraordinære midler ud til kommunerne til sommerferieaktiviteter i kølvandet på det noget aparte og særlige forår med corona.

Mens varmluftsballonundervisning er et eksempel på en særlig sommerferieaktivitet, har Albertslund Kommune også arrangeret mere jordnære begivenheder, for eksempel bolsjekurser, musisk samspil og fisketure, klatreture, badeture, safariture.

Og en enkelt tur med luftballon.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Ishøj Teater

Nedslidt børneteater får kæmpe milliondonation

170147861_279410660351033_3464693766962714159_n

To magnetfiskere gør opsigtsvækkende fund fra 1943

De Ukendte Danmarksmestre_ Motocross

playLaura er danmarksmester i motocross - nu forbereder hun sig på næste svære skridt

def_thumb,50_percent

playOplev naturen: Lav vild mad med spiselige planter

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere