Syv unge mænd dømt for gruppeoverfald på 17-årige Marcus

Syv unge mænd er blevet dømt for et voldsomt gruppeoverfald på Albertslund Station i februar.

Den 14. februar blev den 17-årige Marcus Alexander Aroli udsat for et groft gruppeoverfald på Albertslund Station.

Han blev slået, sparket og forsøgt trampet i ansigtet, og efterfølgende eskalerede overfaldet, da gerningsmændene forsøgte at skubbe ham ud på skinnerne, hvorefter de jagtede ham.

Torsdag er syv unge mænd mellem 15 og 17 år blev dømt for vold efter overfaldet. Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Retten i Glostrup har vurderet, at de alle kunne dømmes i henhold til anklageskriftet. De er derfor alle dømt for vold, men retten har vurderet at deres roller i forbindelse med overfaldet var forskellige, og de er blevet idømt fra 30 dage op til seks måneders fængsel.

I flere tilfælde er en del af straffen dog gjort betinget.

Den hårdeste straf i sagen tilfalder en 17-årig dreng, som har fået seks måneders fængsel. Heraf er de to måneder ubetinget, og de resterende fire måneder er betinget. Drengen er etnisk dansk, oplyser adokaturchef ved Københavns Vestegns Politi Peter Godsk til TV 2 Lorry.

En anden af de dømte har fået fire måneders fængsel, hvoraf de to af månederne også er ubetinget.  

For seks af de dømte bliver deres sag sendt i Ungdomskriminalitetsnævnet, der skal fastsætte de endelige vilkår.

I forbindelse med dommen blev en 16-årig idømt advarsel om udvisning.

Kort efter overfaldet blev først en og siden flere af de nu dømte anholdt og fængslet i sagen. Pågribelserne skete efter intensivt politiarbejde.

- Når vi relativt hurtigt kunne få fat i de mistænkte, så skyldes det især indgående lokalkendskab. Sagen her sætter streg under betydningen af netop lokalkendskabet og med hvilken alvor vi tager denne slags sager om umotiveret vold, siger leder i lokalpolitiet  vicepolitiinspektør Søren Uhre.

 

Advarede mod Albertslund Station

I februar fortalte Marcus Alexander Aroli til TV 2 Lorry fortalte, at de dømte havde hilste på ham med et "hva så". Kort efter han hilste tilbage, fik han det første knytnæveslag på kæben. Marcus Alexander Aroli kendte ikke drengene.

Efterfølgende delte Marcus Alexander Aroli et opslag på Facebook, hvor han advarede mod at opholde sig på Albertslund Station om aftenen.

Opslaget blev delt 7.500 gange.

"HOLD JER VÆK FRA ALBERTSLUND STATION OM AFTENEN! De er syge i hovedet og kendte dem ikke engang. Det forfærdelige af det hele er, at de kun gjorde det, fordi der skulle ske noget af ren kedsomhed. JEG KUNNE HAVE VÆRET DØD!, skrev han på Facebook.

Efterfølgende kom Albertslunds borgmester også på banen, og kaldte overfaldet "fuldstændig uacceptabelt og afskyeligt".

- Det skal være trygt og roligt at færdes i Albertslund. Det gælder også Albertslund Station. Derfor må vi klart og tydeligt tage afstand fra voldsepisoder, som den der fandt sted i fredags. Jeg håber alt det bedste for Marcus og hans familie, skrev Steen Christiansen (S) på sin facebook-profil.

 
 
Foto: TV 2 Lorry