Storstilet projekt: Her skal bakker skærme for motorvejsstøj

I Albertslund vil politikerne etablere bakker, der skal dæmpe støjniveauet fra Holbækmotorvejen. Men de skal først have hjælp fra staten.

Et politisk flertal i Albertslund har besluttet, at de vil forvandle Hyldagergrunden til et rekreativt område med bakker, der skal fungere som støjvolde ud mod Holbækmotorvejen.  Foto: TV 2 Lorry

Her skal det nye rekreative område være. Der skal samtidig bygges boliger, hvor der er markeret med en rød streg. Foto: Hasløv & Kjærsgaard Foto: Hasløv & Kjærsgaard

I Albertslund arbejder man på et stort projekt, der efterhånden har været på tegnebrættet et stykke tid.

Et politisk flertal i Albertslund har nemlig besluttet, at de vil forvandle Hyldagergrunden til et rekreativt område med bakker, der skal fungere som støjvolde ud mod Holbækmotorvejen. Der skal samtidig banes vej for et nyt boligområde.

Det er et projekt, der har været i høring frem til den 5. december. Blandt andet kræver projektet, at et motorsportscenter bliver flyttet, hvilket tidligere har mødt stor kritik.

Men et politisk flertal står fast, for projektet vil gavne mange støjplagede beboere.

For at projektet kan blive en realitet, skal Erhvervsstyrelsen dog stadig ændre i Fingerplanen, som er en plan for hovedstadsområdets udvikling.

00:57

Mandag besøgte blandt andre erhvervsminister Rasmus Jarlov Hyldagergrunden i Albertslund for at høre nærmere om et storstilet projekt.

Luk video

Regeringen er forvejen i gang med at revidere Fingerplanen. og mandag var erhvervsminister Rasmus Jarlov, Konservative, på besøg i Albertslund for at få et større indblik i projektet.

Borgmesteren forventer positivt resultat

Ifølge borgmester Steen Chistiansen (S) er der gode chancer for, at Hyldager Bakker snart kan blive etableret. Fingerplanen kommer ikke til at stå i vejen, mener han:

- Jeg tænker, at ministeren har en positiv tilgang til Hyldager Bakker. Han har bevidst valgt at tage udvalget med ud og besøge Vestegnen, og det, synes jeg, er rigtig positivt. Jeg tror faktisk, at bag dét valg er der et ønske om at sætte fokus på væksten på den københavnske vestegn.

En illustration af hvordan det nye rekreative område kommer til at se ud. Foto: Hasløv & Kjærsgaard Foto: Hasløv & Kjærsgaard

- Min mavefornemmelse er, at vi har et godt projekt, som vi forventer, at ministeren og Folketinget bakker op om, fortsætter borgmesteren.

Erhvervsministeren og Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget i Folketinget fik i dag både et par ord om projektet Hyldager Bakker og en rundvisning på grunden.

Men hvis man spørger erhversministeren, om han kan give et klart svar på, om fingerplanen bliver revideret til Hyldager Bakkers fordel, er svaret "nej".

- Jeg lover ikke noget i dag, lyder det fra ministeren.

En illustration af hvordan det nye rekreative område kommer til at se ud. Foto: Hasløv & Kjærsgaard Foto: Hasløv & Kjærsgaard

- Men jeg lover så alligevel, at alle de ønsker, som folk fra hovedstadsområdet, og også her fra Vestegnen, byder ind med, bliver taget med i overvejelserne. Jeg håber bestemt, at vi kan finde nogle løsninger på støjproblemerne i området, for det er et kæmpe problem, der går ud over folks nattesøvn og trivsel, siger han.

Hvis alt går efter planen, vil Hyldager Bakker være etableret i år 2023. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik