Stor forskel på hvornår elever skal starte i skole efter nytår

En rundringning viser, at der er stor forskel fra kommune til kommune, hvornår elever skal møde op i skole igen efter nytår.

Smittetallet er stadig meget højt i mange kommuner i hovedstadsområdet.

En rundringning til de 10 kommuner i TV 2 Lorrys område, der har det højeste smittetal pr. 100.000 indbygger viser dog, at der er stor forskel på, hvordan kommunerne håndterer smitten.

For eksempel skal alle elever i Ishøj møde op til undervisning på skolerne den 4. januar, mens de i Albertslund Kommune først skal møde op til undervisning den 11. januar.

Det samme gælder i Frederiksberg Kommune, hvor borgmesteren søndag meldte ud, at alle eleverne også først skal møde op til skolestart den 11. januar - også selvom Frederiksberg Kommune søndag og mandag formiddag ikke ligger på top 10 over kommuner i landet med flest smittede pr. 100.000 indbygger.

I Glostrup Kommune skal alle elever møde op til fysisk undervisning fra den 7. januar, mens man har valgt at lade børnene starte på forskellige tidspunkter, alt efter hvilket klassetrin de går på, i Rødovre, Brøndby, Greve og Herlev kommuner.

Overblik: Hvornår åbner de 10 hårdest ramte kommuner op for skoleleverne?

Undervisningsministeriet har formuleret, at grundskoler tidligst skal genåbne for elever den 4. januar og senest den 10. januar, hvilket giver kommunerne mulighed for selv at vælge, hvornår det er fornuftigt at åbne op for skoleeleverne.

Spørger man borgmestrene, er holdningerne delte til, hvornår det er fornuftigt at genåbne.

I Gladsaxe skal alle elever først starte den 11. januar, og her forklarer borgmesteren, Trine Græse (S), at hun mener, at det er bedst sådan, fordi alle så ved med sikkerhed, hvad de går ind til i den første uge af det nye år.

- Vi traf allerede beslutningen inden jul, fordi vi syntes, at der var en for stor usikkerhed forbundet med at lade være. Smittetallet er højt, og vi ville hellere forlænge nedlukningen før juleferien end at risikere at skulle give beskeden om en forlængelse midt i ferien, siger hun.

Der vil dog stadig være nødpasning i SFO'er, hvis begge forældre skal på arbejde.

Flere skoler i hovedstadsområdet har været lukket ned helt eller delvist i perioder på grund af corona-virus. I starten af december var det Skovvangsskolen i Glostrup, der blev lukket næsten helt ned med under et døgns varsel på grund af smittespredning.
Flere skoler i hovedstadsområdet har været lukket ned helt eller delvist i perioder på grund af corona-virus. I starten af december var det Skovvangsskolen i Glostrup, der blev lukket næsten helt ned med under et døgns varsel på grund af smittespredning.
Foto: Dall & Lindhardtsen Arkitekter

I Greve har de valgt, at holde de yngste elever hjemme til 4. januar og de største til den 6.

- Grundlæggende vil vi gerne have eleverne hurtigst muligt tilbage på skolebænken. Vi har nogle elever, der igen har gået hjemme meget længe. De sårbare børn trænger til at komme tilbage til skolen, og forældrene har brug for at komme tilbage på arbejde, forklarer borgmester Pernille Beckmann (V).

- Vi starter dog med at få de yngste tilbage, fordi de så lige har et par dage til at få genopfrisket hygiejnereglerne i ro og mag, tilføjer hun.

Pernille Beckmann afviser dog ikke, at de ændrer holdning og alligevel føler sig nødsaget til at forlænge nedlukningen.

Vallensbæks borgmester: Det bør ikke være en politisk beslutning

I Vallensbæk Kommune skal eleverne starte 4. januar, og her mener borgmester Henrik Rasmussen (K) ikke, at det bør være op til politikerne at bestemme, hvornår eleverne skal møde fysisk op til undervisning igen.

- Jeg synes, det er farligt, at det skal være et politisk skøn, hvornår eleverne skal møde op på skolerne igen. Vi politikere har ikke nok viden om corona-virus til at kunne vurdere den slags, siger han og tilføjer:

- Vi bliver nødt til at stole på den information, vi får fra sundhedsmyndighederne, og når de siger, at det er forsvarligt at åbne op fra den 4. januar, så er det dét, vi gør.

I Tårnby Kommune har politikerne valgt at lade de enkelte skoleledere ude på skolerne selv bestemme, om skolerne fortsætter nødundervisning frem til den 10. Januar.


Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

cl-corona

Ni gymnasieelever smittet til fodbold-aften - nu er kommune faretruende tæt på at lukke ned

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Sogne Corona

Overblik: Er dit sogn i fare for at blive lukket ned?

20210312-114104-A-1920x1280we

Tivoli ønsker hjælp til nødlidende København med sommerpakke

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere