Skoleelever var politikere for en dag: Bestemte over skattekroner

I Albertslund Kommune har man valgt at investere 70.000 kroner i at gøre 6. klasseselevers idé til virkelighed.

I dag oplevede en hel årgang 6. klasseelever i Albertslund, hvad det vil sige at være kommunalpolitiker. Flere hundrede elever lyttede med, da 20 elevrådsmedlemmer fra 6. klasse satte sig i de folkevalgte kommunalpolitikeres stole for at kæmpe deres sag på et byrådsmøde.

Under ledelse af borgmester Steen Christiansen argumenterede de sig frem til vandmiljøprojekter, som kommunnen nu investerer 70.000 kroner i at gøre til virkelighed.

- Jeg har fundet ud af, hvordan man er i byrådet normalt, hvordan man taler, og hvordan det ligesom fungerer derinde, siger 6. klasseselev Selina R. Dahlstrøm.

Netop dét er også hele formålet med, at eleverne i dag fik lov at styre og bestemme til byrådsmødet. Dagen på rådhuset er en kulminationen af et halvt års arbejde med demokrati:

- Formålet med det er, at eleverne får et indblik i demokratiet allerede fra en tidlig alder. Det er alt fra, hvordan stemmer politikerne om ting, hvad kan vælges, og hvordan stemmer man ved kommunalvalg og folketingsvalg, forklarer Resul Kücükakin, der er lærer på Herstedlund Skole.

Det skal pengene bruges på

Eleverne valgte i dag, at de 70.000 kroner skal investeres i hele to projekter, der hver fik otte stemmer. Det ene projekt kalder eleverne 'Magical Rooster', og det står elever fra Herstedlund Skole bag. Det andet projekt kalder de 'Vandblomsten', som elever fra Herstedvester Skole bag.

- Det ene er sådan et springvand, hvor man kan donere penge til ældre og andre, og det andet er sådan en skulptur, der skal stå henne ved stadion, fortæller Selina R. Dahlstrøm.

Albertslund Kommune skal nu gå videre med de to projekter og finde ud af, hvordan de kan blive til virkelighed.

Elevernes forslag, som de skulle vælge imellem i dag:

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

Mads Raben, Danmarksmester i Matematik

playMads fra Lejre er Danmarksmester i matematik

efterskoleelever samler ind til hjemløse

Nedlukket efterskole hjælper hjemløse rumænere

20210115-162104-A-1920x1280we

Elever skal til færre eksamener i skoler og gymnasier

Rungsted Gymnasium

playGymnasielever overraskes af rektor: Kører ud med gaver og ’savner jer’-brev

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere