Selma giver en guide til kæmpefest for 3.000 børn

Børnefestugen i Albertslund er skudt i gang. For 34. gang samler den mere end 3000 børn og voksne i Kongsholmparken til god musik, en lang række aktiviteter og kreative indslag.

Der er festivalstemning i Kongsholmparken i Albertslund.

Alle kommunens daginstitutioner, indskolinger, SFO’er, klubber og kulturinstitutioner har i de her dage pakket både telt og liggeunderlag til den årlige Børnefestuge i Kongsholmparken. Og det er tydeligvis en uge, mange har glædet sig til.

- Det fedeste ved børnefestugen er at have det sjovt, at spise pandekager, optræde og sove i telt og sådan noget, fortæller nogle deltagerne til børnereporter fra Børnefestugens Avis Selma Weinkuff Iversen. 

 

I dagene er det pædagogerne fra de forskellige institutioner, der sørger for en lang række aktiviteter og festlige indslag for børnene.

Der er blandt andet værksteder, en pandekagebod, hvor børnene kan bytte en sten for en pandekage, og en scene, hvor børnene kan optræde i løbet af ugen.

- Der er nogen, der skal spille band her, og der har lige været nogen, som har været oppe og optræde med Albertslundsangen. Og senere skal børnene fra andre skoler og SFO’er op og synge. Det kilder helt i maven – jeg glæder mig rigtig meget til det, fortæller Selma Weinkuff Iversen, der har været med til børnefestugen hele 5 gange.

 

I år er temaet Sagn og lejrbålenes tid, og hele Kongsholmparken er derfor lavet om til Sagnlandsbyen Alberts Lund. Der er rollespil, markedspladser med spåkoner og gøglere og konkurrencer, hvor børnene kan dyste i bueskydning og styrkeløftkonkurrencer.

Børnefestugen fortsætter indtil den 21. juni, hvor de slutter af med landskamp på storskærm.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere