Selma giver en guide til kæmpefest for 3.000 børn

Børnefestugen i Albertslund er skudt i gang. For 34. gang samler den mere end 3000 børn og voksne i Kongsholmparken til god musik, en lang række aktiviteter og kreative indslag.

00:19

Selma Weinkuff Iversen er børnereporter fra Børnefestugens Avis og er til børnefestuge for 5. gang.

Der er festivalstemning i Kongsholmparken i Albertslund.

Alle kommunens daginstitutioner, indskolinger, SFO’er, klubber og kulturinstitutioner har i de her dage pakket både telt og liggeunderlag til den årlige Børnefestuge i Kongsholmparken. Og det er tydeligvis en uge, mange har glædet sig til.

- Det fedeste ved børnefestugen er at have det sjovt, at spise pandekager, optræde og sove i telt og sådan noget, fortæller nogle deltagerne til børnereporter fra Børnefestugens Avis Selma Weinkuff Iversen. 

00:09 Luk video

Læs også Nørdede kikærter i halvandet år: Nu er Yousef verdensmester i falafel

I dagene er det pædagogerne fra de forskellige institutioner, der sørger for en lang række aktiviteter og festlige indslag for børnene.

Der er blandt andet værksteder, en pandekagebod, hvor børnene kan bytte en sten for en pandekage, og en scene, hvor børnene kan optræde i løbet af ugen.

- Der er nogen, der skal spille band her, og der har lige været nogen, som har været oppe og optræde med Albertslundsangen. Og senere skal børnene fra andre skoler og SFO’er op og synge. Det kilder helt i maven – jeg glæder mig rigtig meget til det, fortæller Selma Weinkuff Iversen, der har været med til børnefestugen hele 5 gange.

00:19 Luk video

I år er temaet Sagn og lejrbålenes tid, og hele Kongsholmparken er derfor lavet om til Sagnlandsbyen Alberts Lund. Der er rollespil, markedspladser med spåkoner og gøglere og konkurrencer, hvor børnene kan dyste i bueskydning og styrkeløftkonkurrencer.

Børnefestugen fortsætter indtil den 21. juni, hvor de slutter af med landskamp på storskærm.

Læs også Drømmer du om dit eget slot? Nu er der tre til salg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?