Rådyr flænset ihjel i Vestskoven

Rådyr blev fundet med gabende sår i struben. Ifølge naturvejleder står en hund bag.

Rådyret på billedet er IKKE det samme dyr, der blev fundet forleden, da Naturstyrelsen ikke har været i kontakt med skovgæsten. Men ifølge naturvejleder er fremgangsmåden på, hvordan rådyret er blevet dræbt, er den samme Foto: Naturstyrelsen

Det var et makabert syn, da en skovgæst for nylig fandt et skambidt rådyr i Vestskoven. Rådyrets hals var flænset op, og da skovgæsten kom forbi, var dyret stadig varmt.

Skovgæsten tog billeder af dyret og kontaktede efterfølgende politiet. Her tog man kontakt til Naturstyrelsen, som ejer området.

- Dyret havde et stort gabende sår på struben og op langs den ene side af hovedet, hvor kød og skind var gnavet af. Kæbeknoglerne var ligefrem renset for kød, så de lå helt blottede og så ud som var de renset af en kirurg, siger naturvejleder Stephan Springborg til Albertslund Posten. 

Læs også Får skal bekæmpe genstridig plante

Stephan Springborg har endnu ikke selv haft kontakt til skovgæsten, men han er – ud fra de detaljerede beskrivelser – overbevist om, at en hund står bag. Ikke en jagthund, men sandsynligvis en hund, der til daglig er en almindelig kælehund.

- Der er ræve i området, og de kan sagtens fange og dræbe rådyr – nogle gange også selv om det er sunde og friske dyr. Men en ræv ville aldrig gå i gang med at æde af hovedet, men derimod starte med køller, bov eller bugen, forklarer han.

Det er meget uhyggeligt at tænke på, de lidelser, som det stakkels rådyr har gennemgået.

Stefan Springborg

- En trænet jagthund ville sikkert heller ikke gå i gang med at æde af hovedet, så jeg vil tro, at der er tale om en almindelig hund, der sikkert til daglig er en sød kælehund med fast plads under sofabordet. Men nu har hunden sikkert fået smag for jagt, og den vil derfor helt sikkert prøve igen, hvis den får mulighed for det, siger Stephan Springborg til Albertslund Posten. 

Læs også Typer i København: Barfods-Bjørn går aldrig med sko

Stephan Springborg forklarer, at fremgangsmåden er normal for en hund, der ikke er vant til jagt.

- Det er almindelig adfærd for en hund, der ikke er vant til jagt. Når den ser et flygtende dyr vil den sætte efter, og når den fanger dyret, vil den normalt begynde at spise der, hvor den har fået fat. Og det er som regel i halsen. Vi har set det før, og det gamle billede af et andet dræbt rådyr, vi har, viser præcist det samme. Måske er det endda den samme hund, siger naturvejlederen, der har en kraftig opfordring til hundeejerne.

- Det er helt og aldeles hundeejernes ansvar, hvis en hund løber løs i skoven og begynder at jage på egen hånd. Det er meget uhyggeligt at tænke på, de lidelser, som det stakkels rådyr har gennemgået, og Naturstyrelsen ser derfor absolut ikke mildt på den slags, siger Stephan Springborg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik