Politiker kritiserer kommunes håndtering af syg mands død

Kommunalbestyrelsesmedlem fra Dansk Folkeparti vil have de involverede parter i sagen om Lennart Henriksens død til at udtale sig.

Danni Olsen fra Dansk Folkeparti, der er medlem af kommunalbestyrelsen i Albertslund, går ind i sagen om den 51-årige sindslidende Lennart Henriksens død. 

Han blev fundet livløs på en terrasse i januar, mens han boede på Rehabiliteringscenteret i Albertslund.

- Det er tydeligt, at der mangler ressourcer på området. Jeg vil bede om, at vi får noget mere orientering om, hvad der er sket, siger Danni Olsen til TV 2 Lorry.

Personalet på centeret havde fået besked på, at Lennart Henriksen skulle tilses hvert kvarter, da hans tilstand var så alvorlig.

Men da han blev fundet død, var der ikke nogen, der havde set til ham i fire timer. Det får nu Danni Olsen til at rette en skarp kritik mod de involverede parter.

- Jeg synes, det er underligt, at der er gået så mange dage, uden hverken borgmesteren eller udvalgsformanden har været ude at sige noget. Det skylder vi familien, siger han.

Mangel på ressourcer

Familien har i denne uge fortalt TV 2 Lorry om forløbet omkring Lennart Henriksens død. De fortalte, at han var psykisk syg og havde hjerteproblemer.

Derfor blev han flyttet til Rehabiliteringscenteret. Her anbefalede Lennart Henriksens egen læge, at man så efter den 51-årige mand hvert kvarter.

Denne anbefaling fulgte centeret også i første omgang, men på grund af mangel på ressourcer kunne centeret ikke tilse Lennart Henriksen hvert kvarter, den aften han gik bort.

Der gik i stedet fire timer, og det var altså for meget. Danni Olsen håber, at man med de nuværende budgetforhandlinger i Albertslund Kommune kan undgå, at sådan en episode gentager sig.

- Der skal fjernes nogle af de besparelser, der er på socialområdet. Der er nogle grimme besparelser på det her område, og de skal selvfølgelig væk. Så skal vi have os en diskussion om, hvad vi vil på det her område, for vi har brug for at have en bedre service, fortæller han.

Socialforvaltning vil ikke udtale sig

Det har ikke været muligt at få de ansvarlige fra Albertslund Kommunes Socialforvaltning til at udtale sig om sagen.

Kommunen henviser til, at de har tavshedspligt, fordi det er en personsag. 

TV 2 Lorry modtog tidligere på ugen følgende udtalelse fra presserådgiver i Albertslund Kommune Janus Enemark Nissen:

- Det er utvivlsomt en ulykkelig sag, og vi har stor forståelse for familiens sorg. Ovenpå at familien tog kontakt til borgerrådgiveren med en række spørgsmål, har vi holdt møde med familien og gennemgået forløbet. Derudover er sagen vanskelig for os at gå nærmere ind i, da det drejer sig om oplysninger i en afdøds personsag.

Her kan du se et tidligere indslag om sagen om Lennart Henriksens død.

Historien om den 51-årige Lennart Henriksen fra Albertslund, der var psykisk syg med hjerteproblemer. Anbefalingen var, at plejepersonalet skulle tilses hvert kvarter. Da han blev fundet død på en terrasse en nat i januar, var han ikke tilset i fire timer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere