Politiet opretholder visitationszone i Albertslund

Københavns Vestegns Politi opretholder visitationszoner i Albertslund på grund af talrige lovovertrædelser.

Billede af politiet, der er undersøger en skudepisode i Albertslund. Foto: Steven Knap / Droto.dk

338 visitationer, 83 ransagninger af køretøjer og 53 sigtelser er det blevet til, efter at Københavns Vestegns Politi 3. april oprettede en visitationszone i Albertslund Kommune som følge af en række skyderier.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Sigtelserne indebærer blandt andet overtrædelse af våbenloven og loven om euforiserende stoffer.

I alt har politiet beslaglagt ni våben af forskellig type i visitationszonen.

Læs også Skød seks gange mod 23-årig: Politiet søger vidner

Konflikt ulmer stadig

Visitationszonen skulle efter planen udløbe tirsdag, men de foreløbige resultater gør, at politiet opretholder ordningen i dele af Albertslund frem til 15. maj, oplyser politidirektør Kim Christiansen i pressemeddelelsen.

- Det er glædeligt, at der ikke er blevet skudt i Albertslund siden 6. april - hvilket indikerer, at politiets indsats virker. 

- Men når vi i samme periode har beslaglagt relativt mange våben og samtidig vurderer, at konflikten i det lokale kriminelle miljø ikke er bilagt, har vi valgt at videreføre visitationszonen, siger Kim Christiansen.

Det er fortsat politiets vurdering, at skyderierne i begyndelsen af april bunder i et opgør om hashmarkedet.

På nuværende tidspunkt sidder en person fængslet, mens syv andre er sigtet i sager med relation til konflikten i det lokale kriminelle miljø i Albertslund.

/ritzau/

Visitationszonen er afgrænset af Vestskovvej, Herstedøstervej, Stensmosevej, Roholmsvej, Vallensbæk Torvevej, langs kommunegrænser til henholdsvis Brøndby og Vallensbæk Kommune, Albertslundvej samt følger Vridsløsevej til Herstedvestervej og Vestskovvej. Foto: Københavns Vestegns Politi / Presse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik