Politiet advarer unge: Er du et muldyr?

Midt- og Vestsjællands Politi kommer nu med et opråb til kredsens unge.

- Et muldyr kan være andet end et hestedyr med lange ører. Du kan blive muldyr, hvis du låner din konto ud og i den forbindelse medvirker til, at penge kan skifte hænder, uden at den reelle modtager af pengene kan spores ved overførslen.

Sådan indledes advarslen fra Midt- og Vestsjællands Politi. 

- Politiet oplever i stigende grad, at kriminelle overtaler andre til at hjælpe dem med at overføre penge - ofte under påskud af, at deres egen konto er spærret. Efterforskningen viser dog senere, at pengene stammer fra en kriminel handling, og at overførslen til en ”mulddyrskonto” og senere en hævning fra kontoen slører, hvem der står bag den kriminelle handling.

Derfor har lokalbetjenten i Greve og Hundige, Peter Bjerre, i den forbindelse en kraftig opfordring til borgerne om ikke at låne deres bankkonto ud til andre:

- Vi ser desværre mange eksempler på, at især unge mennesker stiller deres konto til rådighed og senere hæver pengene kontant til gerningsmanden. Flere får stillet en belønning i udsigt for at medvirke, og andre bliver truet til det. Bliver man truet, skal man melde det til politiet, så vi har mulighed for at forfølge sagen, siger Peter Bjerre og fortsætter:

Peter Bjerre, der er lokalbetjenten i Greve/Hundige, kommer her med et opråb til de unge. 

- Forældre til teenagebørn skal tage en alvorssnak med deres unge om, at de risikerer at blive blandet ind i kriminalitet, hvis de låner deres konto ud til andre. Det er ikke alene strafbart, men der sidder også nogle forurettede i den anden ende, som ofte bliver snydt for store pengebeløb.

Politiet vil desuden advare alle om at overdrage deres kreditkort eller hævekort til andre og aldrig oplyse koder eller nem-id oplysninger til andre.

Kontakt politiet på telefon 114, hvis du har spørgsmål eller har fået henvendelser fra nogen, som ønsker at låne din konto.

quote Forældre til teenagebørn skal tage en alvorssnak med deres unge om, at de risikerer at blive blandet ind i kriminalitet, hvis de låner deres konto ud til andre.

Peter Bjerre, lokalbetjenten i Greve/Hundige

Borgerne i Greve kan også henvende sig personligt i ekspeditionens åbningstid i politibutikken i Greve Videnscenter torsdag fra klokken 13.00 til 16.00.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

624917-311

Påkørt af bil: 75-årig kvinde i kritisk tilstand

Mand død på sheltertur.

33-årig mand død efter familietur i shelter

indbrud

Politiet advarer om særlig indbrudstendens efter flere indbrud i påsken

Føtex2

Føtex "leverer lige til døren" - men her går det helt galt

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere