Orker du heller ikke Black Friday? Her er alternativerne

Fredag er det 'Black Friday' - men heldigvis er der også 'tilbud' til alle dem, som ikke ønsker at storsvinge dankortet.

Det amerikanske koncept 'Black Friday' er for alvor kommet til Danmark.

Men samtidig er der nu også tiltag, der gør op med købsfesten.

Vi har samlet en række af de "tilbud" her. 

Er du stødt på andre initiativer?

Fyraftens-bytte-bar

Kulturhuset Indre By inviterer til Green Friday, som de beskriver som modspillet til Black Friday. 

"Opskriften er den samme: Mennesker, der kigger efter scoops - jo billigere, jo bedre. Forskellen er, at til Green Friday er alt gratis," skriver de på eventsiden på Facebook

Til begivenheden kan du bytte dig til tøj og ting, drikke billige fyraftensøl og mæske dig i insektsnacks. 

- Idéen er, at man selv skal tage noget med og lægge i puljen, men vi har forinden samlet nogle ting ind, som man kan komme og få, siger Cheni Foo, der er kommunikationsansvarlig for begivenheden. 

Så pak en pose med gamle godter og mød op i Kulturhuset i Indre By fredag mellem 16.00 og 20.00. 

Kind Friday

I Saxogade på Vesterbro vender man konceptet på hovedet - og inviterer i stedet til Kind Friday.

I stedet for at sænke priserne, sætter man dem op og giver de ekstra procenter til en julefest for værestedet Gang i Gaden.

Tanken med den omvendte Black Friday er at give de penge, som man ellers havde "sparet" på Black Friday, til dem eller de områder, som har brug for det, i stedet for at købe mere til sig selv.

Sidste år blev konceptet afprøvet - og i år bliver det udbredt, så der hele ugen er fokus på at skabe et "venligt Vesternbro", lyder det fra arrangørerne i Vesterbro Bladet. 

Man kan blandt andet få gratis økomuld hos Plantula, deltage i fællesspisning med Café Sonja eller tage til strikkeklub med butik Flid, hvor der strikkes til neonatalafdelingen på Rigshospitalet. 

Helping Friday

Kvickly i Albertslund gider ikke stress og jag. Derfor har varehuset omdannet Black Friday til Helping Friday med en ganske usædvanlig indsamling.

Fire steder i supermarkedets forområde vil der være opstillet indkøbsvogne, hvor man kan købe lidt ekstra varer til udsatte familie og lægge i. 

 - Kunderne får tilbudt en seddel, hvor der står, hvilke varer det vil være en god idé at købe til de udsatte familier. Meningen er så, at man handler i butikken og lægger varerne til de udsatte ned i kurven. Det er typiske julevarer, som vi alle finder helt naturlige at have i vores hjem – men som skaber meget stor glæde for de udsatte. Hvis man køber ferske varer, veksler vi varerne til beløbet og sørger for, at det er friske ænder eller steg, der bliver delt ud til foreningen Hjælp til Udsatte, har varehuschef Jonas Møkker tidligere sagt til Albertslund Posten.

Kvickly i Albertslund prøvede sidste år konceptet af for første gang, og ifølge Jonas Møller var det en stor succes. 18.000 kroner blev samlet ind til foreningen ’Hjælp til Udsatte’, som igen i år vil modtage donationerne fra kunderne.

Initiativet starter fredag og kører til og med søndag. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

20110831-170245-6-1920x1677we.jpg

Camilla Plum får bøde for nye ulovligheder

Camilla Plum

Efter ny bøde og sur smiley: Camilla Plum svarer igen på Fødevarestyrelsens kritik

image7

playAnja forvandler grumset affaldsprodukt til luksusflødeboller

nye biler bilforhandler

Her bruger familier flest penge på nye biler – og her bruger de færrest

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere