Nye skilte i Albertslund: Skoven skal være mere brugervenlig

I Albertslund starter man mandag en omfattende udskiftning af skilte langs de mange stisystemer.

Mange vil kunne genkende følelsen af at være på en hyggelig og idyllisk tur i skoven, og pludselig er man faret vild på en af de mange stier og søger nu lettere kaotisk efter sit mål.

quote Vi har en særlig opgave hvad angår vejvisningsskilte på stierne her i Albertslund, fordi vi har dobbelt så mange stier som vi har veje, og fordi vores stisystem ligger separat og ikke direkte ud til vejene

Stine Høier, Trafikplanlægger hos Albertslund Kommune

Hele 60 procent af Albertslund er dækket af skov og grønne områder, og det er noget man vægter højt.

Så højt at man fra mandag påbegynder en udskiftning af samtlige vejvisningsskilte på de grønne stier, og gør de nye mere brugervenlige.

- Vi har en særlig opgave, hvad angår vejvisningsskilte på stierne her i Albertslund, fordi vi har dobbelt så mange stier som vi har veje, og fordi vores stisystem ligger separat og ikke direkte ud til vejene. Derfor forbedrer vi vores interne vejvisningsskilte på samtlige stier siger, Stine Høier, Trafikplanlægger hos Albertslund Kommune, til TV 2 Lorry.

Nye skilte skal få folk til være længere tid i naturen

De gamle skilte er både slidte, overmalede og flere steder leder de gamle skilte hen til destinationer som enten ikke eksisterer længere eller er flyttet.

- De nye skilte får anti-graffiti-behandling og det vil fremgå af de nye skilte, hvor mange kilometer der er til bestemmelsesstedet. Så kan løbere, eller folk der går tur med deres hund måske overskue at gå det længere, når de ved, hvor langt der er igen, siger Stine Høier til TV 2 Lorry.

Også skriften er gjort tydeligere på de nye skilte.

Færre skilte giver mere overskuelighed

Af de 100 skilte som udskiftes er det dog ikke alle, som kommer op igen, da man i Albertslund Kommune vurderer at færre skilte giver bedre overskuelighed. Og overskuelighed har man brug for, hvis man ikke er kendt i området.

De nye spritnye skilte skal først og fremmest guide ikke stedkendte på en sådan måde, at skiltene først skal vise i den rigtige retning og dernæst, når målet nærmer sig, vise vej til de enkelte destinationer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere