"Mand kom ind med papkasse og sagde: Det er en håndgranat"

Københavns Vestegns Politi måtte til formiddag lukke ekspeditionen, efter en mand indleverede en papkasse, der muligvis indeholder en granat.

Våben indleveret til Vestegnens Politi. Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

Opdateret 10.57: 

- EOD (ammunitionsrydningstjenesten) har været her. Åbnet papkassen og konstateret, at der er tale om en håndgranat, sikret den og taget den med, fortæller Søren Enemark, vagthavende, Københavns Vestegns Politi. 

Ekspeditionen er igen åben. 

..

Ekspeditionen er i øjeblikket lukket hos Københavns Vestegns Politi, mens ammunitionsryddere er på vej. 

- Der kom en mand ind med en papkasse i vores ekspedition og sagde: Der ligger en håndgranat i, og så gik han igen, siger Søren Enemark, vagthavende, Københavns Vestegns Politi

Politiet har af sikkerhedsmæssige årsager ikke åbnet kassen for at tjekke, om der er tale om en håndgranat. De venter på, at ammunitionsrydderne når frem for at tjekke indholdet. 

Men ekspeditionen er lukket, og medarbejderne er flyttet fra området. 

- Vi tog vores forholdregler og lukkede ekspeditionen, siger Søren Enemark, vagthavende, Københavns Vestegns Politi.

Der er frit lejde til og med i morgen, og politiet har fået indleveret mange våben. De har dog understreget, at folk ikke skal komme ind på politistationerne med sprængstoffer - der skal de ringe og aftale, at politiet kommer ud til dem.  

- Vi har frit lejde. Og vi har et håb om, at folk ringer, hvis de har noget, der siger bang, men det lykkes ikke altid, siger Søren Enemark. 

Artiklen opdateres.

Læs også Politiet gør status på frit lejde

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik