Mächtig gewaltig: Tyske Olsen Banden-fans rykkede i fængsel

Tyske fans strømmede til Vridsløselille for at se Egons primære opholdssted.

Flere af fansene havde klædt sig ud som karakterer fra filmene. De havde sågar taget en bil med, der er mangen til den, Benny kører i, når han og Kjeld henter Egon ved fængslet. Foto: Museet om Statsfængslet i Vridsløselille

Fansene har set porten masser af gange før i filmene, og de måtte have et billede foran den. Foto: Museet om Statsfængslet i Vridsløselille

1 af 2

Det er ikke kun i Danmark, at den uheldige tyvebande Olsen Banden er folkeeje. I tyskland er Egon, Benny og Kjeld bestemt ikke fremmede.

Udtryk som 'skidegodt Egon' er for længst oversat til 'mächtig gewaltig Egon' på tysk, og Olsen Bandens fanklub har også en søsterforening i vores sydlige naboland. 

En stor del af de tyske fans fandt søndag vej til Vridsløselille for at se det sted, der danner ramme om den kendte startscene i filmene, hvor Egon kommer ud af fængslet under tilråb og viften med flag fra de to kumpaner Kjeld og Benny. 

Læs også Olsen Banden vender hjem med eget museum

- Flere af dem kom helt fra syd for Dresden i Tyskland. Det var en ægte pilgrimsrejse for dem, siger Henny Mesnickow, der sidder i fængslets Museumsudvalg, der viste de tyske fans rundt. 

De tyske fans var i Danmark i forbindelse med 40-års jubilæet for premieren på 'Olsen Banden ser rødt', der er den af de 14 film, der har solgt flest biografbilletter.

De så filmen på Det Kongelige Teater, hvor slutscenen også foregår, og de besøgte lokationer fra filmene i København, inden de sluttede af i fængslet ved Albertslund. Et besøg der var en lige så stor oplevelse for Museumsudvalget, som for de dedikerede tyske fans. 

Læs også Skide godt: Olsen Bandens Gule Palæ holdt flyttedag

- Deres entusiasme og store forventninger gik lige ind hos os. De var meget betaget af at være det sted, som de har set så mange gange på filmene, siger Henny Mesnickow. 

Hun har nu aftalt med de tyske fans, at museet sender dem billeder og omtaler af deres store oplevelse i Vridsløselille. 

Olsen Banden-filmen er især populære i det tidligere Østtyskland. Her blev filmene tilladt i modsætning til mange andre udenlandske film. 

Læs også Bøffen: Danmarks største filmskurk er død

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?